Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012


ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ: Το «κανόνι», το ΚΚΕ και κάποιες σκέψεις
Η κρίση δεν κάνει εξαιρέσεις, ή μάλλον, πλήττει πιο σκληρά αυτούς που με ομιχλώδεις ιδεολογικές διακηρύξεις γενικού περιεχομένου και αναγωγή του προβλήματος στα «αδιέξοδα του καπιταλισμού που καταρρέει», καλούνται να πληρώσουν το τίμημα του διαζυγίου με την πραγματικότητα…
Όπως έγινε γνωστό, αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα για να προστατευθεί από τους πιστωτές της, κατέθεσε η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ). Η εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ φέρεται να οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη κίνηση λόγω των ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν συσσωρευτεί. Επίσης, από όσα έχουν γίνει γνωστά από τους ίδιους τους εργαζόμενους, η κατάσταση δεν ήταν και πολύ… κομουνιστική: Μισθοί πείνας, καταπάτηση του ωραρίου και κάθε λογής υποκρισία, εάν κανείς το εξετάσει υπό το πρίσμα όσων το κόμμα προωθεί και υιοθετήσει ρητορικά.
Δεδομένου ότι η σχετική φημολογία θέλει το ΚΚΕ να έχει αναπτύξει διαχρονικά και άλλες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και επενδύσεις, αφενός απορούμε πως είναι δυνατόν να αποκαλύπτεται εμπλοκή του κόμματος στον πυρήνα του συστήματος που υποτίθεται ότι θέλει να ανατρέψει. Κι επειδή ηλίθιοι δεν είμαστε, εξηγήσεις του τύπου «το διαβρώνουμε από μέσα» ας πάνε να τις πουν σε όσους (θα αποφύγουμε χαρακτηρισμό…) είναι διατεθειμένοι να τις ακούσουν… Ωστόσο, η κρίση φαίνεται ότι θα πλήξει τα οικονομικά του ΚΚΕ, για τα οποία, θυμίζουμε, είχανε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν έλεγχο από τον οποιοδήποτε.
Με απλά λόγια κι επειδή βαρεθήκαμε τα «στρογγυλέματα» μην παρεξηγηθεί ο τάδε ή ο δείνα, εάν η όποια κυβέρνηση δεν αποφασίσει να πατάξει τέτοιες συμπεριφορές προκοπή ο τόπος δεν θα δει. Κι αυτό ισχύει για ΟΛΑ τα κόμματα. Τι ακριβώς σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τον έλεγχο; Σε όποιον δεν αρέσει, μπορεί απλά να επιστρέψει… στο βουνό. Δύσκολο βέβαια, διότι υπάρχει και μεγάλη ομάδα πολιτών που πιστεύουν και συζητούν σε ιδιωτικές συζητήσεις, ότι πιο «καθεστωτικό» κόμμα από το ΚΚΕ δεν υπάρχει στο ελληνικό πολιτικό φάσμα.
Δυστυχώς, εκεί μέσα έτρωγαν ψωμάκι εργαζόμενοι οι οποίοι ζουν και οικογένειες που θα μείνουν άνεργοι. Άραγε η οργή τους θα στραφεί εναντίον… του συστήματος οπότε θα στελεχώσουν τις τάξεις του κομματικού στρατού που ακούει στο όνομα «ΠΑΜΕ» με σκοπό να συνεχίσουν το γνωστό έργο τους που στις σημερινές συνθήκες οδηγεί σε νέα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις… Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, κάποιες φορές έχει παρέμβει και εναντίον απαράδεκτων επιχειρηματιών που θα μπορούσε εύκολα κανείς να χαρακτηρίσει με εξαιρετικά βαριές εκφράσεις για τις πρακτικές που ακολουθούν.
Εις το όνομα της προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων, οι υποστηριζόμενοι χάνουν ολοκληρωτικά τη δουλειά τους… Όταν έχεις χάσει την κοινή λογική, είσαι απλά καταδικασμένος. Και μη νομίσετε ότι μιλάμε για το ΚΚΕ… Για τη χώρα μιλάμε, συνολικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου