Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Νίπτει τας χείρας του ο Καµίνης -Αναρµόδιος να κρίνει το µέλλον τους, δήλωσε χθες ο δήµαρχος Αθηναίων για τους συµβασιούχους


ΤΗΣ ΕφΗΣ ΞΕΝΟΥ  Νίπτει τας χείρας του ο Καµίνης -Αναρµόδιος να κρίνει το µέλλον τους, δήλωσε χθες ο δήµαρχος Αθηναίων για τους συµβασιούχους
Σε κλοιό συµβασιούχων που συνεχίζουν την κατάληψη της αίθουσας του Δηµοτικού Συµβουλίου της Αθήνας, αλλά και δυσαρέσκειας από µέρος των συµβούλων της παράταξής του βρέθηκε ο δήµαρχος Γιώργος Καµίνης. 
Κρίσιµη χαρακτηρίζεται η σηµερινή συνάντηση που θα έχουν ο δήµαρχος Αθηναίων µε τα σωµατεία των συµβασιούχων, παρουσία του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπασπύρου. «Στόχος είναι η εκτόνωση της εργασιακής έντασης», ανέφεραν από το επιτελείο του κ. Καµίνη, επισηµαίνοντας πως πρέπει να αποφευχθούν οι ακρότητες και να λήξει η κατάληψη. 
Στο πλαίσιο αυτό σηµείωναν πως θα εξεταστούν τα αιτήµατα των συµβασιούχων και το ενδεχόµενο ικανοποίησής τους. Δεν απέκλειαν για παράδειγµα την πιθανότητα να αποσυρθεί, όπως ζητούν, το επίµαχο θέµα για πρόσληψη νέων εποχικών υπαλλήλων µέχρι να οριστικοποιηθεί η τύχη των συµβασιούχων, οι οποίοι σήµερα εργάζονται µε προσωρινές δικαστικές διαταγές ή ασφαλιστικά µέτρα. 
Αναρµόδιος δήλωσε πάντως χθες ο κ. Καµίνης να κρίνει για το µέλλον των συµβασιούχων. «Η παρούσα δηµοτική αρχή δεν φέρει καµία ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο κ. Καµίνης προσθέτοντας πως «ο δήµος καλείται να διαχειριστεί ένα θέµα που έχει διογκωθεί γιατί το έσπρωχναν κάτω από το χαλί». 
Επεσήµανε µάλιστα πως «δεν νοµοθετώ εγώ» και εµφανίστηκε υπέρ της αλλαγής του νοµοθετικού πλαισίου ώστε να πριµοδοτείται η εργασιακή εµπειρία. Αµοιρος ευθυνών εµφανίστηκε ο επικεφαλής της µείζονος αντιπολίτευσης Νικήτας Κακλαµάνης, κάνοντας λόγο για «ανάλγητο νόµο» του κ. Ραγκούση. 
Στις συναντήσεις ωστόσο που έχει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών µε υπαλλήλους στους δήµους – όπως και στην προχθεσινή µε την Πανελλήνια Οµοσπονδία Εργαζοµένων (ΠΟΕ - ΟΤΑ) – έχει ξεκαθαρίσει πως δεν τίθεται θέµα αλλαγής του νοµοθετικού πλαισίου, το οποίο αναφέρουν ότι έχει εφαρµοστεί απαρέγκλιτα εδώ και ενάµισι χρόνο µε πολύ θετικά αποτελέσµατα. 
Σηµειώνεται ότι για το θέµα της µονιµοποίησης ή µη συµβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εκκρεµεί απόφαση του Αρείου Πάγου. Σε περίπτωση όµως που γίνει δεκτή η σχετική εισήγηση, αναµένεται να οδηγήσει στην αποµάκρυνση όλων των συµβασιούχων που παραµένουν µε δικαστικές εντολές, όπως οι περίπου 2.000 του Δήµου Αθηναίων. 
Στελέχη της Αυτοδιοίκησης σχολίαζαν πως το ενδεχόµενο να φύγουν οι συµβασιούχοι της Αθήνας, σε συνδυασµό µε απόσυρση του αιτήµατος για πρόσληψη νέων εποχικών ειδικά στην καθαριότητα, επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες πως υπάρχει ικανός αριθµός µονίµων για τη λειτουργία του τοµέα αυτού. 
Σε ένδειξη συµπαράστασης στους συµβασιούχους, οι εργαζόµενοι των δήµων πραγµατοποιούν σήµερα τρίωρη στάση εργασίας (11 το πρωί µε 3 το µεσηµέρι), καθώς συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. Προβλήµατα στο µεταξύ εξακολουθούν να υπάρχουν µε την αποκοµιδή των απορριµµάτων. 
Παρά το γεγονός πως έληξε η κατάληψη στα αµαξοστάσια όπου βρίσκονται τα απορριµµατοφόρα του Δήµου Αθηναίων, ο ΧΥΤΑ Φυλής θα παραµείνει και σήµερα κλειστός, µετά το θανατηφόρο ατύχηµα ενός Τσιγγάνου το περασµένο Σάββατο και τη διαµαρτυρία των εργαζοµένων για έλλειψη αστυνόµευσης στον χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου