Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Διαψεύδει Καμίνη η Χρυσή Αυγή


Διαψεύδει Καμίνη η Χρυσή Αυγή
Καμίνης στο MEGA: «Ουσιαστικά ο κ. Μιχαλολιάκος προκάλεσε την κατάληψη του δημοτικού συμβουλίου»
Χρυσή Αυγή: "Η είσοδος στην αίθουσα του δημοτικού σύμβουλίου εκατοντάδων εργαζομένων ήταν απολύτως αυθόρμητη ενέργεια, ακομμάτιστη και ουδεμία σχέση είχε με πολιτικά συμφέροντα, αλλά αφορούσε μόνο την αγωνία των ανθρώπων αυτών για το μέλλον τους και για τα θεμελιώδη δικαιώματά τους". 
ΟΙ "ΑΘΗΝΑΙΟΙ" ΤΩΝ ΚΑΜΙΝΟΦΡΑΓΚΩΝΤο πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Αθηναίων Καμίνης ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή των Καμπουράκη-Οικονομέα στο ΜEGA, απ' όπου και ο παρακάτω διάλογος:
- Καμίνης: Αυτή τη στιγμή πάει ο Δήμος να πάρει μία απόφαση για προγραμματισμό και έρχεται ουσιαστικά ο κ. Μιχαλολιάκος και προκαλεί κατάληψη του Δημοτικού Συμβουλίου. Να ξέρετε ότι πρωτοστάτησε ο κ. Μιχαλολιάκος σ’ αυτή την ιστορία.
- Οικονομέας(με εμφανή έκπληξη…): Γιατί ο Μιχαλολιάκος είναι από πίσω;
- Καμίνης: Δε λέω ότι είναι από πίσω κι από μπρος. Λέω ότι πρωτοστάτησε ο κ. Μιχαλολιάκος…
Αυτό που έμεινε φαινομενικά στην κοινή γνώμη ήταν ότι πίσω από την δίκαιη και αυθόρμητη αντίδραση των εργαζομένων βρισκόταν η Χρυσή Αυγή. Ο Καμίνης ακολούθησε την τακτική αυτή με την εξής λογική: «Ταυτίζω τους συμβασιούχους με την Χρυσή Αυγή, προκαλώ την αποστροφή των… "δημοκρατικών πολιτών" και ταυτόχρονα κερδίζω την εκτίμηση της κοινής γνώμης, γιατί έρχομαι αντιμέτωπος όχι με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που χάνουν τη δουλειά τους, αλλά με τις… "ακραίες πρακτικές και θέσεις" του κ. Μιχαλολιάκου».  Φυσικά η εν λόγω μεθοδολογία, που ακολουθούν με σύστημα οι «μπολσεβίκοι προπαγανδιστές» εδώ και δεκαετίες διεθνώς, είναι απολύτως αποτυχημένη και μόνο θυμηδία προκαλεί στην κοινή γνώμη. Ο Καμίνης έχει αποτύχει όχι μόνο πολιτικά, αλλά και επικοινωνιακά, έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα και ο κόσμος γελάει πλέον σε κάθε δημόσια εμφάνισή του. 
Για να είμαστε ακριβείς και σύμφωνοι με την αλήθεια, ο κ. Μιχαλολιάκος, απευθυνόμενος προς τους συμβασιούχους στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε επί λέξει (τα σχετικά πλάνα έχουν αναρτηθεί από το βράδυ της Δευτέρας στο διαδίκτυο): «Αποφασίστε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, αν χρειαστεί ακόμα και την κατάληψη αυτού εδώ του χώρου… Να είστε εδώ, να μη φύγετε! Καλό αγώνα και είμαι στο πλευρό σας!». Λίγο αργότερα, ο συνδυασμός «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστήριζε τα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων και συμπαρίστατο σε όποια μορφή αγώνα και αν επέλεγαν. Η είσοδος στην αίθουσα του δημοτικού σύμβουλίου εκατοντάδων εργαζομένων ήταν απολύτως αυθόρμητη ενέργεια, ακομμάτιστη και ουδεμία σχέση είχε με πολιτικά συμφέροντα, αλλά αφορούσε μόνο την αγωνία των ανθρώπων αυτών για το μέλλον τους και για τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. 
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου