Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Υπό διάλυση το Πολεμικό μας Ναυτικό


Υπό διάλυση το Πολεμικό μας Ναυτικό
Συμπτώματα διάλυσης παρατηρούνται στο ΠΝ, με την ασφάλεια των μονάδων του να καταρρέει! Την προπερασμένη Πέμπτη, στις 3:15 το πρωί, η Άμεση Δράση και η Ναυτονομία ειδοποιήθηκαν για το ότι άγνωστο άτομο περιφερόταν στους θαλάμους της Σχολής Δοκίμων! Το άτομο αυτό, δεν είχε καμία σχέση με τη Σχολή και άγνωστο παραμένει πως εισήλθε σε αυτήν! Η Ναυτονομία και η ΕΛΑΣ συνέλαβαν το πρόσωπο αυτό, που οδηγήθηκε στο ΑΤ Καλλίπολης. Αποδείχθηκε πως επρόκειτο για τον σεσημασμένο έμπορο ναρκωτικών και τοξικομανή, με σωρεία από καταδίκες, Α.Γ. (τα στοιχεία του μας είναι γνωστά), κάτοικο Πειραιά. Αμέσως, δόθηκε εντολή «άνωθεν» το θέμα να «κουκουλωθεί». Πάντως, τίποτα δε μαθεύτηκε, ούτε έχει ξεκινήσει μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο κάποια εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του συμβάντος και να αναζητηθούν οι ευθύνες.
Πλησίαζαν οι κρίσεις και αυτό «δεν έπρεπε» να μαθευτεί! Ο αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης παρέμεινε αρχηγός ΓΕΝ (έχει αποδεχθεί από υποβρύχια που γέρνουν, ως τις μεθοδεύσεις στον Βοτανικό για το τέμενος, αλλά και επαναφορά από την αποστρατεία απίστευτων τύπων, μέχρι και ατόμων με ποινικό μητρώο, ο ένας δε υπαξιωματικός, με προϊστορία καταδίκης ναρκωτικών!), ενώ ο διοικητής της Σχολής Δοκίμων, Γιώργος Σκιαδάς, προήχθη σε αντιναύαρχο και τοποθετήθηκε επιτελάρχης στο ΓΕΕΘΑ. Η επιχείρηση «κουκούλωμα», στέφθηκε με επιτυχία, οι καριέρες ορισμένων «φυσάνε». Όσο για την εθνική μας άμυνα, αλλά και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, υπονομεύονται από τις προαναφερθείσες πρακτικές.
Και στη ΣΜΥΝ...
Είχε προηγηθεί πριν το συμβάν στη Σχολή Δοκίμων, ένα άλλο: η ανεύρεση κοκαΐνης σε ντουλάπι σπουδάστριας στη ΣΜΥΝ, στο Παλάσκα (Σκαραμαγκάς). Η συγκεκριμένη σπουδάστρια είχε εγείρει με τη συμπεριφορά της υποψίες. Τα όσα ακούστηκαν εις βάρος της κατόπιν, είναι απερίγραπτα και αναδεικνύουν τις αρνητικές παραμέτρους για την κατάσταση που επικρατεί στο στράτευμα! Και δεν είναι μόνο αυτά: τις προάλλες, ήθελαν να ψάξουν στο προαναφερόμενο στρατόπεδο για... φυτείες! Ναι, για φυτείες! Αν όλα τα παραπάνω συνδυαστούν μάλιστα με την απερίγραπτη κατάσταση σε επίπεδο ασφαλείας που επικρατεί στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, τότε κάποιοι στο ΠΝ, οι οποίοι ανησυχούν μόνο για την καριέρα τους, πρέπει να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια! Και μιλάμε για τις «μάχες» των αρχών ασφαλείας του ΠΝ με ψαράδες, που μπαίνουν μέσα στο Ναύσταθμο, όπου υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ψαριών (κυρίως τσιπούρες) και ψαρεύουν δίπλα στις... φρεγάτες! Με όλα αυτά, ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει ότι τα πλοία του ΠΝ μας, είναι εκτεθειμένα σε ενέργειες δολιοφθοράς.
Ποια «ηγεσία»;
Είναι πλέον σαφές ότι κάποιοι ανώτατοι στο ΠΝ δεν κάνουν τη δουλειά τους. Η ηγεσία, αντί να υψώσει το ανάστημά της, τρέχει να ικανοποιήσει τα κελεύσματα της πολιτικής ηγεσίας, αφήνοντας το ΠΝ στην τύχη του. Όλα στο βωμό της καριέρας κάποιων γαλονάδων! Την ίδια ώρα, η απαξίωση του Ναυτικού μας, άνθρωποι του οποίου κατέστρεψαν πριν από λίγες εβδομάδες στην υψικάμινο της Χαλυβουργικής με την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, 24 κιλά ναρκωτικών ουσιών που είχαν κατασχεθεί σε μονάδες του, είναι πλέον αναμφισβήτητο γεγονός. «Τίγκα» στην πρέζα το ΠΝ, με τους εμπόρους ναρκωτικών να μπαινοβγαίνουν με «ελευθέρας» στις μονάδες του και τις διοικήσεις να «κουκουλώνουν» τις υποθέσεις, για να μη λογοδοτήσουν! Και μη χειρότερα! Αλλά τι να περιμένει κανείς από ανώτατους αξιωματικούς που έδωσαν άδεια για να μετατραπεί το θωρηκτό «Αβέρωφ», η ζωντανή ιστορία του ΠΝ, σε σκυλάδικο;
Ηθικόν όχι και τόσο ακμαίον...
Τα συμπεράσματα που εξάγονται από τα παραπάνω, είναι πολλά. Πλέον, στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων μας Δυνάμεων εισέρχεται κάθε καρυδιάς καρύδι. Πολλοί εξ αυτών επιθυμούν, χωρίς να έχουν την παραμικρή πατριωτική και ηθική συγκρότηση, απλά να βιοποριστούν, εξελισσόμενοι σε γραφειοκράτες. Φυσικά, δεν έχουν την παραμικρή αίσθηση του καθήκοντος και του τι σημαίνει να φοράς το εθνόσημο! Η χρήση ναρκωτικών ουσιών από σπουδαστές των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, μόνο δεινά προοιωνίζεται για το στράτευμα. Όσο για το ηθικό ενός στρατεύματος, κάποια στελέχη του οποίου είναι χρήστες ναρκωτικών, μόνο ως ακμαιότατο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί... Ας αναληφθούν λοιπόν πρωτοβουλίες τώρα από τους αρμόδιους, πριν είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου