Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012


Εγκληματικότητα και λεηλασίες σε όλη την επικράτεια - Τα ΜΜΕ υποβιβάζουν τα γεγονότα 
Απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Οργή στην Φθιώτιδα μετά τις απανωτές ληστείες. Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Φθιώτιδας, όπου οι διαρρήξεις, οι κλοπές και οι ληστείες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Μετά τα δυο τελευταία κρούσματα απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και οργανώνουν νυχτερινές περιπολίες για να προστατεύσουν τα χωριά τους!
Η έλλειψη αστυνομικής δύναμης δίνει τη δυνατότητα στους κακοποιούς να αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμη και οι ζωές των κατοίκων.
Παρά τις έρευνες αστυνομικών από τη Στυλίδα και τη Λαμία, δεν έχουν βρεθεί τα ίχνη των τριών κουκουλοφόρων με τα μαχαίρια που λήστεψαν μέσα σε λίγη ώρα δυο ζευγάρια μέσα στα σπίτια τους, το ένα στην παραλία του Αχινού στην Κουβέλα και το άλλο στην περιοχή Πλατανιάς της Στυλίδας.
Στην πρώτη περίπτωση, οι δράστες που φορούσαν σκούρες φόρμες πήδησαν τον φράχτη και ακινητοποίησαν την γυναίκα βάζοντάς της ένα μαχαίρι στο λαιμό. Ο σύζυγός της προσπάθησε να αντισταθεί, αλλά τον χτύπησαν και τον τραυμάτισαν ελαφρά. Μετά, έκαναν άνω- κάτω το εξοχικό, άρπαξαν 2.000 ευρώ, κοσμήματα και τρία κινητά, έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου και έφυγαν.
Η δεύτερη ληστεία έγινε με πανομοιότυπο τρόπο και απέφερε στους κακοποιούς 2.000 ευρώ χρυσαφικά αξίας 500 ευρώ, ένα φορητό υπολογιστή και τρία κινητά. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για την ίδια σπείρα που έχει διαπράξει πολλές παρόμοιες εισβολές σε σπίτια, με τελευταία αυτή που είχε γίνει τη Δευτέρα του Πάσχα σε βάρος ενός ζεύγους, μόλις 200 μέτρα πιο μακριά από εκεί που χτύπησαν πάλι στην παραλία του Αχινού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου