Τρίτη 26 Ιουνίου 2012


Ο Πακιστανός ήξερε από συντονισμό ...
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη της οργάνωσης και τέσσερις (4) αλλοδαποί μετανάστες
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής [που διοικεί ο Βασίλης Λάππας] εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείτο για τουλάχιστον δύο χρόνια στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνελήφθησαν χθες (25-6-2012) το πρωί, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στην περιοχή του Ταύρου, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τέσσερις (4) αλλοδαποί, δύο (2) υπήκοοι Ινδίας ηλικίας 42 και 31 ετών και δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, 29 και 22 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τη στιγμή που προσπαθούσαν να προωθήσουν τέσσερις (4) μετανάστες, υπηκόους Ινδίας και Πακιστάν, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 29χρονος συλληφθείς είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια προωθούσε σε χώρες της Ε.Ε. παράνομους μετανάστες, μέσω του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο ρόλος του ήταν να οργανώνει, να συντονίζει και να επιβλέπει την παράνομη διακίνηση μεταναστών, κυρίως Πακιστανικής και Ινδικής καταγωγής, σε χώρες της Ε.Ε. έναντι χρηματικής αμοιβής 1.000 ευρώ το άτομο. Ο 31χρονος υπήκοος Ινδίας και ο 22χρονος υπήκοος Πακιστάν, δραστηριοποιούνταν ως μέλη της οργάνωσης έχοντας το ρόλο του εισπράκτορα της χρηματικής αμοιβής από τους μετανάστες, ενώ παράλληλα μεριμνούσαν και για τον εφοδιασμό τους με τα δελτία ταυτότητας και τις κάρτες επιβίβασης. Τέλος, ο 41χρονος συλληφθείς ήταν εκείνος που συνόδευε τους μετανάστες στους χώρους του αεροδρομίου.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
Τέσσερα (4) πλαστά δελτία ταυτότητας Ρουμανίας.
Ένα (1) πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού.
Τέσσερις (4) κάρτες επιβίβασης.
Χρηματικό ποσό -3.210- ευρώ.
Εννέα (9) κινητά τηλέφωνα.
Τα τέσσερα συλληφθέντα μέλη του κυκλώματος καθώς και οι τέσσερις αλλοδαποί μετανάστες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου