Σάββατο, 28 Απριλίου 2012


Ελεύθερος αφέθηκε ο Αιμ. Λιάτσος
Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή του εισαγγελέα ο εκδότης της εφημερίδας Παρασκευή+13, Αιμίλιος Λιάτσος, που συνελήφθη το μεσημέρι, ύστερα από μήνυση της συζύγου του Πάνου Καμένου.Η μήνυση της Ελενας Τζούλη αφορούσε απόφαση απαγόρευσης αναφοράς στο όνομά της, που κατά τη μηνύτρια παραβίασε σήμερα στην εφημερίδα του ο κ. Λιάτσος. Ο εισαγγελέας δεν άσκησε ποινική δίωξη για την υπόθεση και διέταξε.....
τη διενέργεια έρευνας από τον πταισματοδίκη.
Ελεύθερος αφέθηκε ο Αιμ. Λιάτσος
Σε δημοσίευμα του σημερινού φύλλου της εφημερίδας, αναφέρεται το όνομα της κ.Τζούλη, κάτι που προκάλεσε την ενέργεια του εισαγγελέα να ζητήσει την σύλληψη του Αιμίλιου Λιάτσου.
Βολές από ΝΔ - Σκληρή απάντηση Καμμένου
Η σύλληψη του δημοσιογράφου προκάλεσε τις αντιδράσεις της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, επιτέθηκε στον κ. Καμμένο κατηγορώντας τον ότι «ποινικοποιεί απροκάλυπτα σήμερα την ελευθεροτυπία, την πληροφόρηση, τη διακίνηση ιδεών».
Ο κ.Μιχελάκης υποστηρίζει ότι ο κ. Καμμένος «επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους» και αναφέρει ότι είναι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές πολιτικός αρχηγός να ζητά τη σύλληψη και φυλάκιση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ στην εφημερίδα του. «Γιατί ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος τόλμησε να αναφερθεί στη συνεργασία του κ. Καμμένου με τον θεωρητικό της χούντας Γεωργαλά», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ.Μιχελάκης.
Απαντώντας στον κ. Μιχελάκη ο εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Τέρενς Κουίκ τόνισε τα εξής: «Οι ηθικοί αυτουργοί της λάσπης και της πλαστογραφίας, αποκαλύφθηκαν. Το λόγο έχει ξανά η Δικαιοσύνη».
Ο ΛΑΟΣ μέσω του γραφείου Τύπου, ανέφερε ότι «η σύλληψη του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου για δημοσίευση συνεντεύξεως, πλήττει βαριά την ελευθερία του λόγου» και υποστηρίζει ότι «οι αποκρουστικές μέθοδοι της δεκαετίας του ΄80 δεν μπορούν παρά να εκληφθούν ως εκδίκηση». Τέλος παρέπεμψε στην ΕΣΗΕΑ αναφέροντας ότι «η Ένωση Συντακτών, είμαστε σίγουροι, ότι αντιλαμβάνεται τις συνοδές συνέπειες αυτών των ενεργειών για το δημοσιογραφικό λειτούργημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου