Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012


Αχαΐα: Εξιχνίαση ληστείας. Στα ίχνη του αλβανού ληστή ένα χρόνο μετά
Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία που είχε γίνει σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αιγείρα.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου Αλβανού και τριών ακόμα συνεργών του, για ληστεία κατά συναυτουργία, οπλοχρησία και πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Τότε, οι τέσσερις δράστες είχαν πάει με δύο αυτοκίνητα έξω από την τράπεζα και ο ένας από αυτούς, είχε θρυμματίσει την πόρτα του υποκαταστήματος με το τζιπ που οδηγούσε.
Στη συνέχεια οι δυο από τους δράστες μπήκαν μέσα και με την απειλή όπλων ανάγκασαν τον υπάλληλο να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο πήραν το χρηματικό ποσό των 31.074,80 ευρώ.
Οι δράστες έφυγαν με το δεύτερο αυτοκίνητό τους, το οποίο εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση. Μετά, μπήκαν σε άλλο αυτοκίνητο, το οποίο επίσης άφησαν στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.
Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου προέκυψε ότι ένας από τους δράστες της ληστείας είναι ο 35χρονος αλλοδαπός.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι τα αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες είχαν κλαπεί από τις περιοχές της Αργυρούπολης, του Χαλανδρίου και του Πειραιά.
Στο τελευταίο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν, είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας ίδιου τύπου ΙΧ από την περιοχή της Πιερίας.
Τα τρία κλεμμένα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 35χρονου, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει κάνει κατ’ επανάληψη τα ίδια αδικήματα, θα υποβληθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου