Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012


Κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν τα αρχεία της Siemens και των κοινοτικών κονδυλίων...Κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν τα αρχεία της Siemens και των κοινοτικών κονδυλίων...
Μυστήριο παραμένει η υπόθεση με την καταστροφή των οικονομικών αρχείων του Υπουργείου Οικονομικών που εγείρει πολλά ερωτήματα καθώς σε αυτά τα αρχεία συμπεριλαμβάνονται τα έγγραφα της υπόθεσης Siemens και τα αρχεία επιχειρήσεων με επιχορηγήσεις κοινοτικών κονδυλίων. 
Στην πραγματικότητα, η ενδεχόμενη καταστροφή των αρχείων του Υπουργείου Οικονομικών, που προτάθηκε από ιθύνοντες του υπουργείου με το επιχείρημα ότι τα αρχεία υπάγονται στη ρύθμιση αρχείων του 2009 η οποία μάλιστα προβλέπει την καταστροφή τους, θα σήμαινε την απώλεια σημαντικότατων πληροφοριών για την πολύκροτη υπόθεση Siemens.
Το κλίμα μυστηρίου για το μέλλει γενέσθαι των οικονομικών αρχείων ήρθε να ενισχύσει η πρόσφατη καταγγελία εργαζομένων για διαρροή κλοφέν στο υπόγειο που στοιβάζονται τα εν λόγω αρχεία. Αν και οι πρώτες έρευνες για την διαρροή διενεργήθηκαν δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένο πόρισμα με αποτέλεσμα να εκκρεμεί το αν τελικώς υπάρχει διαρροή αυτής της βλαβερής ουσίας ή όχι.
Πάντως, στο υπόγειο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης υπάρχουν αρχεία οικονομικών υποθέσεων από το 1974 και η είσοδος απαγορεύεται στους εργαζομένους.  Στο υπόγειο του κτιρίου όπου στοιβάζονται τα αρχεία επιτρέπεται η πρόσβαση μόνον σε έναν υπάλληλο ο οποίος απλώς αφήνει τα καινούργια αρχεία στο υπόγειο.
Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν στην καταστροφή των εγγράφων για πρακτικούς και λόγους υγείας ωστόσο πρόκειται για στοιχεία -που υπάγονται στην ρύθμιση περί γενικών αρχείων του κράτους, των οποίων η αξία είναι ιστορική και για αυτό το λόγο ιστορικοί και οικονομολόγοι έχουν συλλέξει εκατοντάδες υπογραφές (ξεπερνούν τις 300) ενάντια στην καταστροφή τους. Ενδιαφέρον μάλιστα για την φύλαξη των φακέλων του υπουργείου Οικονομικών εκδήλωσε και το ιστορικό αρχείο της Βουλής, ώστε να διατηρηθούν «ζωντανά».
Όπως και να έχει, εντύπωση προκαλεί η διάθεση του υπουργείου να «ξεφορτωθεί» τα αρχεία, ενώ ακόμη αναμένουμε το πόρισμα για την ύπαρξη διαρροής κλοφέν στο υπόγειο της οδού Νίκης.
Aναστασία Γαλάνη
ypogeio2.jpgΣχετικές φωτογραφίες:
ypogeio3.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου