Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012


ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ 17 Μ.Κ.Ο. ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ! – ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
Ακολούθησε η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Αιγύπτου από τους διεθνείς τοκογλύφους!
Εφόδους σε γραφεία 17 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) πραγματοποίησαν τις τελευταίες ημέρες οι αιγυπτιακές αρχές, στα πλαίσια δικαστικής έρευνας για «χρηματοδότηση από το εξωτερικό», σύμφωνα με το πρακτορείο Mena. Οι δύο εξ’ αυτών ήταν… αμερικανικές, που δραστηριοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα του Νείλου, το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο (NDI), το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο (IRI). Ποια ακριβώς είναι η δραστηριότητά τους;
Σύμφωνα με στέλεχος «φιλελεύθερου» κόμματος: «Το NDI εκπαιδεύει νέα κόμματα ώστε να μάθουν πώς να συμμετέχουν στις εκλογές. Αυτό γινόταν εν γνώσει των αρχών και δεν ήταν μυστικό».
Αμέσως, όμως, προκλήθηκαν αντιδράσεις από την αμερικανική κυβέρνηση, η πρεσβευτής της οποίας συναντήθηκε με Αιγυπτίους αξιωματούχους και προφανώς χρησιμοποιώντας τα συνήθη μέσα (απειλές, εκβιασμούς κ.τ.λ.), απέσπασε την υπόσχεση ότι θα σταματήσουν οι έρευνες, κι ότι η αστυνομία θα επιστρέψει το υλικό που κατέσχεσε κατά την διάρκεια των ερευνών και ότι στο μέλλον θα τις αφήσει απερίσπαστες στο… κοινωφελές έργο τους, που σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής πρεσβείας στο Κάιρο είναι «να υποστηρίξουν τη μετάβαση προς τη δημοκρατία»!
Πιθανότατα σχετική με τα παραπάνω, είναι και η εξής σημερινή είδηση: «Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Αιγύπτου, σε ΒΒ- από ΒΒ, διατηρώντας παράλληλα αρνητικό outlook, προχώρησε η Fitch Ratings, κάνοντας λόγο για «σημαντική και συνεχή διάβρωση των διεθνών αποθεμάτων της χώρας» κατά 44% το 2011. Παράλληλα, η Fitch επισημαίνει την πολιτική αναταραχή στην χώρα ως ένα παράγοντα αναβολής της οικονομικής ανάπτυξης και επιδείνωσης της δυναμικής της Αιγύπτου».
Μετά απ’ αυτά τα ολίγα, αλλά εξόχως διδακτικά, γίνεται ολοφάνερος ο σκοτεινός ρόλος των περιβόητων ΜΚΟ παγκοσμίως, άρα και στην πατρίδα μας.
Διαβάζουμε, σχετικά, σε συνέντευξη του Τζόρτζ Σόρος στο CNN το 2009: “Ενώ η Σοβιετική αυτοκρατορία κατέρρεε και τελικώς η Σοβιετική Ένωση και η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκαν, εμείς συνεχίζαμε να επεκτεινόμαστε. Το 1992 υπήρχαν “οργανισμοί” σε 22 χώρες και η δαπάνη έφτανε τα 53 εκατομμύρια δολάρια. Έναν χρόνο αργότερα ξοδεύαμε σχεδόν 184 εκατομμύρια δολλάρια.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου