Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012


Λαβρόφ: Δε θα δώσουμε και λογαριασμό στις ΗΠΑ…
Με κυνικό τρόπο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ανέφερε ότι η χώρα του δεν έχει καμία πρόθεση να δικαιολογήσει τις πράξεις της στις ΗΠΑ, αναφερόμενος στην άφιξη την προηγούμενη εβδομάδα του ρωσικού πλοίου «Chariot» στη Συρία από την Αγία Πετρούπολη, μεταφέροντας πυρομαχικά, μετά από στάση στην Κύπρο όπου είχε προσωρινά εμποδιστεί ο απόπλους του.
«Δεν το θεωρούμε απαραίτητο να εξηγήσουμε εαυτούς ή να δικαιολογηθούμε, γιατί δεν παραβιάζουμε οποιεσδήποτε διεθνείς συμφωνίες ή οποιαδήποτε ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε ο Λαβρόφ. Η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Σούζαν Ράις, δήλωσε πάντως ότι οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την εισροή όπλων στη Συρία από οποιαδήποτε πηγή. Ανέφερε ότι είναι ατυχές το γεγονός ότι δεν υπάρχει εμπάργκο εισαγωγής όπλων στη Συρία, όπου σύμφωνα με τον ΟΗΕ περισσότεροι από 5.000 πολίτες έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της δεκάμηνης καταστολής αντικαθεστωτικών από την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η Ρωσία, η οποία μαζί με την Κίνα μπλόκαραν ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Οκτώβριο που απειλούσε με εμπάργκο στην εισαγωγή όπλων στη Συρία, εκφράζει την άποψη ότι ένα εμπάργκο θα σταματούσε τον εφοδιασμό της κυβέρνησης ενώ από την άλλη μεριά θα μπορούσε να γίνεται παράνομη διοχέτευση όπλων στους αντικαθεστωτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου