Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012


ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΣΚΟΠΙΑΝΟΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΙ ΟΙΚ-Ω-ΛΟΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
Μετα το εργο στην Θεσπρωτία (που διεκδικούν τα αλβανά)
μπλοκάρουν και μεγάλη επένδυση στην Μακεδονία (που διεκδικούν τα σκοπιανα).
Φυσικά όταν θα αδειάσουν αυτές οι περιοχές από Ελληνες λόγω ανεργίας, τι τους νοιάζει τους οικολόγους;;
Αυτοί πληρώνονται απο ΜΚΟ, για να παριστάνουν τους ευαισθητους.
Αναγνώστης
Οι Ρώσοι και το θρίλερ της επένδυσης στις Καβουρότρυπες
Το ναυάγιο της συμφωνίας για πώληση χιλιάδων στρεμμάτων, η κόντρα των δασολόγων με τους Οικολόγους και ο δεύτερος «παίχτης» για το φιλέτο στις Καβουρότρυπες
του Αλέξανδρου Μητάκη
mitakis@voria.gr
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το σίριαλ πώλησης έκτασης στις Καβουρότρυπες Χαλκιδικής σε Ρώσους επενδυτές, με σκοπό τη δημιουργία συγκροτήματος παραθεριστικών κατοικιών. Το deal, που απασχόλησε από το καλοκαίρι την περιοχή, ανάμεσα στον οικοδομικό συνεταιρισμό δασικών υπαλλήλων και τους επενδυτές αγνώστων λοιπών στοιχείων, ναυάγησε τις τελευταίες ημέρες, και ενώ αναμενόταν να οριστικοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία αφορούσε επένδυση συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ, ενώ οι Ρώσοι επενδυτές έδωσαν στους ιδιοκτήτες της έκτασης προκαταβολή 500.000 ευρώ, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά των δασολόγων. Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του συνεταιρισμού, οι επενδυτές αποφάσισαν να τερματίσουν τις διαπραγματεύσεις και να μην ενεργοποιήσουν το προσύμφωνο που είχε υπογραφεί τους προηγούμενους μήνες, χωρίς να γνωστοποιήσουν τους λόγους της απόφασής τους.
Μέλη του συνεταιρισμού υποστηρίζουν πως η έκταση, η οποία προοριζόταν για πώληση, είναι 30.000 στρεμμάτων, εκτείνεται από τον Αρμενιστή έως και το Πλατανίτσι και αγοράστηκε από την Ι.Μ. Ξηροποτάμου το 1977.
Από την πλευρά τους οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στην επένδυση, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τρίτη ανέφεραν ότι το deal δεν καρποφόρησε, καθώς στο παρά πέντε της τελικής υπογραφής εμφανίστηκε νέος διεκδικητής της έκτασης – η οποία σύμφωνα με τους Οικολόγους είναι 3.000 και όχι 30.000 στρέμματα – κάτι που διαψεύδεται ρητώς από τον συνεταιρισμό των δασολόγων. Ωστόσο, πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν πως είναι σχεδόν σίγουρο το ενδιαφέρον για την αγορά των 3.000 στρεμμάτων από μια δεύτερη εταιρεία, η οποία φέρεται να είναι και αυτή ρωσικών συμφερόντων.
Μιλώντας στη Voria.gr ο περιφερειακός σύμβουλος με τους Οικολόγους – Πράσινους, Μιχάλης Τρεμόπουλος, χαρακτήρισε απαράδεκτη την κίνηση πώλησης της συγκεκριμένης έκτασης, υπογραμμίζοντας πως στις άσχημες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ελληνική οικονομία, όλοι κοιτούν να πουλήσουν μισοτιμής εκτάσεις που προστατεύονται από το Σύνταγμα. «Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε είδους τέτοιες πρακτικές και θα υπερασπιστούμε τις δασικές εκτάσεις με όποιον τρόπο μπορούμε, είτε πολιτικά είτε δικαστικά, ενώ εάν χρειαστεί θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη και σε αυτή την περίπτωση, όπως άλλωστε έχουμε κάνει και άλλες φορές», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί πως υπό εξέταση στο δευτεροβάθμιο όργανο του ΣτΕ βρίσκεται πρόταση αποχαρακτηρισμού των 3.000 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει τις παραδεισένιες Καβουρότρυπες, από δασική έκταση σε χορτολιβαδική. Σε περίπτωση που η περιοχή αποχαρακτηριστεί ως δάσος, θα ανοίξει ο δρόμος για να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε επένδυση, διαφορετικά θα απαγορευτεί ρητά κάθε χρήση της έκτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου