Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012


Ο ΛΑΘΡΟΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝΒόμβα ΣΤΕ: παράνομη η ψήφος των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές!!!"ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ ΔΙΕΡΗΞΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΞΥΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ"
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.
Τον Οκτώβριο διέρρηξαν το σπίτι μου εν τη απουσία μου (από το '30 η οικογένειά μου στην ίδια διεύθυνση, και δεν έχει ξαναγίνει - αυτό και μόνο μιλά από μόνο του για την κατάντια της χώρας μας), και υποπτευόμαστε συμμορία Γεωργιανών, γιατί ύποπτοι Γεωργιανοί (φυσικά λαθρό, εξ ου και δεν έχουμε στοιχεία τους) παρατηρήθηκαν στην γειτονιά, και μετά από 2-3 μήνες και διαρρήξεις στα πέριξ εξαφανίστηκαν.
ΚΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΗ αστυνομία φυσικά ξύνεται.
Αυτό που θέλω να αναφέρω και να ρωτήσω είναι το εξής:
Άκουσα από τον τοπικό χασάπη ότι πριν λίγες εβδομάδες, σε απόσταση περίπου 5' από μας, σε άλλη οικία στην περιοχή, η νοικοκυρά άπλωνε ρούχα στην ταράτσα ενώ ο νοικοκύρης έπλενε το αυτοκίνητο. Είχαν ανοιχτή την εξώπορτα, αλλά δύο θρασύτατοι νεαροί μπούκαραν και όταν η γυναίκα κατέβηκε, τους βρήκε μες το σπίτι της και έβαλε τις φωνές. Έτρεξε ο άντρας της από έξω και έπεσε πάνω τους. Αυτοί τον έσπρωξαν με δύναμη και άρχισαν να τρέχουν στον δρόμο. Εκείνος όμως μπήκε στο αυτοκίνητο, τους κυνήγησε, τους έπιασε με τη βοήθεια περαστικών και τους έδωσε και μερικές (μάγκας). Έφτασε και η αστυνομία η οποία και δήλωσε ότι είναι Γεωργιανοί, αλλά μετά μαθεύτηκε ότι τους άφησαν, λέει, ελεύθερους γιατι είπαν ότι δεν βρέθηκε πάνω τους κανένα κλοπιμαίο! (δεν πρόλαβαν)
Και ερωτώ:
- Οι μαρτυρίες δύο νοικοκυραίων, που τους βρήκαν μες το σπίτι τους, ΔΕΝ φτάνουν; Σίγουρα θα υπήρχαν και μάρτυρες γείτονες, που είδαν το όλο σκηνικό αφού φώναζε η γυναίκα. ΠΟΙΟΣ είναι αυτός ο νόμος που αγνοεί τις μαρτυρίες ευηπόληπτων πολιτών;;; Μπορείτε σας παρακαλώ να το κοιτάξετε και να να μου πείτε τι πραγματικά λέει ο νόμος;
- Ήταν νόμιμοι μετανάστες αυτοί οι Γεωργιανοί; Διότι αν είναι παράνομοι, δεν πρέπει η ελ. αστυνομία να τους προωθεί για απέλαση; Έχουμε αστυνομία που να διερευνά τα θέματα λαθρομετανάστευσης (κατά πχ. το πρότυπο της UK border control) ώστε όταν πέφτουν στην αντίληψη της αστυνομίας παράνομοι μετανάστες να προωθούνται προς απέλαση, μια και η λαθρομετανάστευση και παραμονή είναι παράνομες;
Αυτά δεν είναι ρητορικά ερωτήματα. Θα ήθελα επιτέλους αν είναι δυνατόν να πληροφορηθώ τι πραγματικά λέει ο νόμος, άσχετα αν οι μπάτσοι κάνουν τουμπεκί και δεν τον εφαρμόζουν.
Ένας άλλος νόμος που παραμένει σκιώδης για τα δικαιώματα του πολίτη είναι ο νόμος περί αυτοάμυνας. Τι ακριβώς λέει;
Ας πούμε, κοιτούσα τον νόμο περί όπλων (Νόμος 2168/1993 ''Περί Όπλων'') τις προάλλες, που τον βρήκα στο διαδίκτυο, και είναι φανερό ότι υπάρχει η εξής ασυναρτησία:
Ενώ ο νόμος είναι αυστηρός - κατά τα πρότυπα ΕΕ - και καθαρά αναφέρει ως όπλα και τα μαχαίρια και ακόμη και τις συσκευές ηλ. εκκένωσης (τέιζερ) και τα σπρέυ, απαγορεύοντας την κατοχή τους και την χρήση τους, υπάρχει η εξής κουφή εξαίρεση ('αρθρο 2, παρ. 9): επιτρέπεται έπειτα από προεδρικό διάταγμα η ΕΙΣΑΓΩΓΗ συσκευών ηλ. κενώσεων και σπρέυ για αυτοάμυνα! Δηλ. δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ή να τα φέρεις, αλλά μπορείς να τα εισάγεις ειδικά για αυτοάμυνα;;. Από την άλλη, ο ίδιος νόμος αναιρεί τον εαυτό του, λέγοντας στην παρ. 11 ότι όποιος τα εισάγει θα έχει ποινές φυλάκισης και πρόστιμα!
Γι αυτό οι νόμοι μας έχουν ένα σωρό ασυναρτησίες και παραθυράκια, και ξεσαλώνουν οι λαθρό. Αν δεν είσαι δικηγόρος να ξέρεις τα διακιώματα σου και να ανταπαντάς στην αστυνομία, τα μπατσάκια δεν ξέρουν την τύφλα τους.
Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου