Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012


ΤΡΙΑΝΤΑ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΑΒΥΘΙΣΤΟ ΚΟΥΡΑΔΙ Τριάντα οκτώ χρόνια ΠΑΣΟΚ…
Τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια οι τραβεστί του «Σοσιαλισμού» φτιάχνουν την Ελλάδα από την αρχή…
Τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια τη φτιάχνουν… την ξαναχαλάνε… και την ξανα-ξαναφτιάχνουν από την αρχή…
Μέσα σε τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ έφτιαξαν:
-Νέα τζάκια…
-Νέα ήθη…
-Νέες λέξεις στο πολιτικό λεξιλόγιο…
-Νέους τρόπους πολλαπλής πολιτικής εξαπάτησης της κοινωνίας των αφελών…
Και μετά από τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια - από τα οποία τα περισσότερα στην κυβερνητική εξουσία βρίσκονται οι πράσινοι τραβεστί του σοσιαλισμού - η Ελλάδα βιώνει το «επισκευαστικό» τους έργο με τον πλέον οδυνηρό τρόπο:
-Δυστυχία και ανέχεια…
-Γενικευμένη κοινωνική απελπισία…
-Απόλυτη ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια…
Και σήμερα, τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά, και ενώ ο …ογκόλιθος της πολιτικής σκέψης που ακούει στο όνομα ΓΑΠ, επιχειρεί να κρατήσει στον αφρό το τομάρι του σε μια Ελλάδα που φρόντισε να τη βουλιάξει συθέμελα, βγήκε στην επιφάνεια ο λαγός του χρεοκοπημένου ηγέτη - ο Μ. Χρυσοχοϊδης - να μας πει… τι λέτε???...
Ότι θα «ξαναφτιάξει την Ελλάδα από την αρχή»…
Είπε κι άλλα σοφά αυτός ο πολιτικά τετραπέρατος νεανίας…
Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε την αναδημοσίευση από το «ΒΗΜΑ» που ακολουθεί. Έχει πλάκα…
Κυρίως όμως είναι αποκαλυπτική για το θράσος τους, αλλά πρωτίστως για την προσδοκία τους να συναντήσουν και πάλι έναν αλαφροΐσκιωτο όχλο πράσινων αφελών πρόθυμο να τους πιστέψει και να τους ακολουθήσει…
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Σωστή, δίκαιη και έντιμη» η πρόταση Παπανδρέου... Δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης στον ΒΗΜΑ FM
Μία ημέρα μετά την έγκριση από το Εθνικό Συμβούλιο της πρότασης του προέδρου του ΠαΣοΚ για ανάδειξη ηγεσίας το Μάρτιο, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την τοποθέτηση του κ. Γ. Παπανδρέου «σωστή, δίκαιη και έντιμη». Σχετικά με το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος ο κ. Παπανδρέου, ο υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έχει απαντήσει ενώπιον του Πολιτικού Συμβουλίου για το ζήτημα. Ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης επιμένει στην υποψηφιότητά του, με σύνθημα: «Να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα από την αρχή».
Σχολιάζοντας τα όσα διεξήχθησαν στο διήμερο Εθνικό Συμβούλιο, ο Μ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε πως «το ΠαΣοΚ δεν είναι εδώ, δεν ήταν εκεί χθες, γιατί δεν υπήρξε στοιχειώδης αυτοκριτική» και σημείωσε ότι «έπρεπε να υπάρξει κατάθεση ψυχής και πνεύματος για το τι έχει συμβεί, ποια τα λάθη και που χρειάζονται διαφορετικές απαντήσεις».
Επισήμανε ότι «το ΠαΣοΚ θα πρέπει να αναζητήσει με ποιο τρόπο θα ξαναβρεί την ψυχή του» και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να πάμε στον κόσμο να συζητήσουμε».
Ανέφερε, δε, ότι το δικό του σύνθημα είναι: «Πρέπει να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα από την αρχή. Να επικρατήσει η αλήθεια, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη. Και μετά να φτιάξουμε την οικονομία, έτσι ώστε να στηρίζεται στην εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα, γιατί μόνο έτσι θα βγούμε από την κρίση».
Ερωτηθείς για τις επιθέσεις που δέχεται μετά την κριτική που άσκησε στις αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο Μ. Χρυσοχοΐδης αναρωτήθηκε: «Κάθε φορά που διαφωνεί ένας υπουργός θα παραιτείται; Εγώ έχω πει τις απόψεις μου και προφορικά και γραπτώς. Αλλά το βασικό που ξεχνούν αυτοί που τα λενε αυτά είναι ότι πριν από δύο μήνες η κυβέρνησή μας κατέρρευσε».
Χαρακτήρισε «απόλυτα σωστή, δίκαιη και έντιμη την πρόταση του Γ. Παπανδρέου» για εσωκομματικές εκλογές τον Μάρτιο και παρατήρησε ότι «θα γίνουν όλα σωστά και θα γίνουν όλα πριν από την προεκλογική [για τις εθνικές εκλογές] περίοδο».
Κληθείς να σχολιάσει τις προθέσεις του Γ. Παπανδρέου, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι εάν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΠαΣοΚ είναι δικαίωμά του, ωστόσο πρόσθεσε: «Υπάρχει, πάντως, μια δήλωση του ενώπιον του Πολιτικού Συμβουλίου και μένω σε αυτήν».
Σε εκείνη τη συνεδρίαση του Πολτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος ούτε για πρόεδρος της παράταξης, ούτε για πρωθυπουργός. Ωστόσο, με δηλώσεις τους τόσο ο Φ. Πετσάλνικός, όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Π. Μπεγλίτης έχουν αφήσει το ενδεχόμενο ανοιχτό.
Επιπλέον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χρυσοχοΐδης επέμεινε στη δική του υποψηφιότητα, ενώ στο ερώτημα εάν έχει τις απαιτούμενες υπογραφές για την υποψηφιότητά του, σημείωσε πως «δεν είναι αυτό το ζητούμενο αυτήν την ώρα».
Σε έτερη ερώτηση εάν έχει βρει κοινή γραμμή πλεύσης με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο υπουργός Ανάπτυξης περιορίστηκε να δηλώσει ότι «μιλά με όλους».
Αναρτήθηκε από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου