Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012


Πακιστανός η κεφαλή
Στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής που διοικεί ο Βασίλης Λάππας, συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 47 ετών, μέλος κυκλώματος αρπαγής αλλά και προώθησης παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε., ενώ αναζητούνται τέσσερα (4) ακόμα μέλη του κυκλώματος.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μετά από καταγγελία, αλλοδαπών, Αφγανικής υπηκοότητας ότι έπεσαν θύματα αρπαγής από ομάδα Πακιστανών, εντόπισαν τον 39χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μαζί με τέσσερις άλλους ομοεθνείς του είχε συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στην προώθηση παράνομων μεταναστών σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 2.000-5.000 ευρώ το άτομο.
Τα μέλη του κυκλώματος είχαν διακριτούς ρόλους. Άλλα μέλη προσέγγιζαν αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας και συμφωνούσαν για τη παράνομη μεταφορά τους στο εξωτερικό, άλλα μέλη ήταν υπεύθυνα για τη φύλαξή τους
και άλλοι, χρησιμοποιώντας ως βιτρίνα για τις παράνομες δραστηριότητες τους καταστήματα παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας, εισέπρατταν από τους αλλοδαπούς χρηματικά ποσά για τη μεταφορά τους σε χώρες της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου