Σάββατο 23 Ιουλίου 2011


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ- ΤΟΥΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΤΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ,-  και όποιο άτομο ή συλλογικότητα έχει ανησυχίες για την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.
ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΕΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΘΗΝΑ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
Σε μία πόλη και σε μία χώρα που δεν σεβόμαστε την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, δεν έχουμε καμία ελπίδα.
Στηρίζουμε ενεργά τον Αγώνα όλων των κινήσεων για την προστασία της πόλης.
Στηρίζουμε τον αγώνα των πολιτών που αγωνίζονται να μην μπαζωθεί στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας ο βωμός των 12 Θεών και του Θεού του Ελέους της Αρχαίας Αθήνας. Ένος  μνημείου τεράστιας αρχαιολογικής αλλά και πολιτιστικής αξίας, όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για όλη την Ανθρωπότητα.
Αγωνιζόμαστε μαζί με τους κατοίκους Του Θησείου  των Πετραλώνων, και όλων των γειτονικών περιοχών ώστε το Πάρκο πλησίον του Αρχαιολογικού χώρου του Κεραμικού που κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ  ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ από τους λεγόμενους Μουσουλμάνους και Τσιγγάνους , που κυριολεκτικά κάθε Κυριακή κάνουν αβίωτη τη ζωή των κατοίκων , καταλαμβάνοντας όλη την περιοχή, βρωμίζοντας τη, και υποβαθμίζοντας τον Αρχαιολογικό χώρο του Κεραμικού.  Μας προκαλεί κατάπληξη που ο πολλά κακαρίζων για την καθαριότητα της Πλατείας Συντάγματος Καμίνης, δεν βλέπει την βρωμιά και τη δυσωδία στο συγκεκριμένο χώρο, και ενώ ακούει επιλεκτικά τα παράπονα για το Σύνταγμα, το αυτάκι δεν έχει ακούσει τίποτα για το παζάρι στο πάρκο της τέως Κορεάτικης αγοράς που ευτελίζει ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Αρχαίας Αθήνας.
Στηρίζουμε ενεργά την Νεοσύστατη Κίνηση Πολιτών για την Διάσωση του Αρχαιολογικού Χώρου του Κεραμικού ενάντια στην Τσιμεντοποίηση, και την καταστροφή. Απαιτούμε μαζί με τους κατοίκους για την κατεδάφιση όλων των αυθαίρετων κτισμάτων που κυριολεκτικά καταστρέφουν τον Κεραμικό.
Αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη  του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ δηλαδή του χώρου που θαβόντουσαν οι επιφανείς Αθηναίοι που έδιναν τη ζωή τους για την Πόλη.
Καλούμε όλους τους Αθηναίους Πολίτες να ξαναπάρουν πίσω τη πόλη που ανήκει στα παιδιά μας.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε Σήμερα 21 Ιουλίου 2011 στον χώρο του Πατριωτικού Μετώπου Αθήνας στην οδό Αρμοδίου 14 αποφασίστηκε η δημιουργία ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Επίσης σκοπός του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ θα είναι και η ενεργή προστασία όλων των Ελεύθερων και Αθλητικών Χώρων της Αθήνας από την εγκατάλειψη την εγκληματικότητα την διακίνηση Ναρκωτικών κτλ.
Ως πρώτες ενέργειες της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ:
1.   ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΟΛΩΝΟΥ ΣΕΠΟΛΙΩΝ για την προστασία των Αθλητικών Κέντρων των περιοχών τους.
2.    Επαφή με το ΕΘΝΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ για την προστασία και την αναβάθμιση του Ιστορικού χώρου της ΚΟΝΙΣΤΡΑΣ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ, που περίπου για Εβδομήντα χρόνια προσφέρει ζωή στη νεολαία της περιοχής, και σήμερα κινδυνεύει από τις συμμορίες των αλλοδαπών διακινητών ναρκωτικών.
3.   Μελέτη για την ανάδειξη του Δημοσίου Σήματος στον Αρχαιολογικό χώρο του Κεραμικού.
Η νέα συνάντηση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ θα γίνει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 11:00 στην οδό Αρμοδίου 14 Ημιώροφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου