Πέμπτη 24 Μαΐου 2012


ΚΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ !
Συσκέψεις φορέων στην Πάτρα και δηλώσεις των εκπροσώπων της πολιτείας, χαρακτήρισαν την επόμενη ημέρα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν χτες Τρίτη στην Πάτρα στην περιοχή του παλιού εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής, ενώ νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής και συγγενών του πολίτη που...
 δολοφονήθηκε από αλλοδαπούς, που όμως δεν είχαν ανάμιξη στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο χώρο του παλιού εργοστασίου.
Για τα γεγονότα της Πάτρας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αποτελεί αυστηρά αρμοδιότητα της Aστυνομίας σε μια συντεταγμένη Πολιτεία, όπως η ελληνική. Ας μην ξεχνάμε πως πίσω από τους αριθμούς της παράνομης μετανάστευσης υπάρχουν συνάνθρωποι μας και γι’ αυτό φαινόμενα αυτοδικίας, έλλειψης νηφαλιότητας και εκδήλωσης ακραίων και βίαιων συμπεριφορών δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποκαταστήσει την Ελληνική Αστυνομία».
Επίσης, σε σύσκεψη φορέων στην Πάτρα, ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Οφείλουμε όλοι να δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα για να κατευνάσουμε τα πνεύματα και να απομονώσουμε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων του νοτίου διαμερίσματος της πόλης, ασκώντας βία και μετατρέποντας την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη». 
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο κ. Δημαράς, σχολίασε πως: «εμείς δεν μπορούμε να το λύσουμε μόνοι μας, είναι ένα θέμα που αφορά την εκάστοτε κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν μπορούν να συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα, θα απαιτήσουμε σε πολύ υψηλούς τόνους να ασχοληθούν με την Πάτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου