Πέμπτη 24 Μαΐου 2012


Λάδι στη φωτιά στο μέτωπο με τα Μέσα Ενημέρωσης και τις τράπεζες βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε άτυπη ενημέρωση στενών συνεργατών του Αλ. Τσίπρα προς τους δημοσιογράφους για την αποτίμηση του ταξιδιού του σε Παρίσι και Βερολίνο, έγινε λόγος για παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας όσον αφορά στην παρουσίαση του ταξιδιού στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ τονίστηκε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να σπάσει το κύκλωμα της διαπλοκής, γιατί θέλουμε υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ». 
Κατά τους συνεργάτες του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η παραβίαση της δεοντολογίας συνίσταται στο ότι - όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι - δεν υπήρξαν δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο για ενόχληση του Γάλλου Προέδρου από το χαρακτηρισμό «Ολαντρέου» και η ενόχληση αυτή εμφανίστηκε μόνο στα εγχώρια ΜΜΕ. 
Ειπώθηκε, επίσης, ότι «το κύκλωμα φοβάται μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην απόδοση των οριστικών αδειών λειτουργίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς - ζήτημα το οποίο είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μετά το μήνυμα στενού συνεργάτη του κ. Τσίπρα στο Twitter με αποδέκτες το Mega και τον εκ των μεγαλομετόχων του, Γ. Μπόμπολα. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, συνδέει την υπόθεση των ΜΜΕ και με δημοσίευμα της «Καθημερινής» για τα ανείσπρακτα πρόστιμα της επιτροπής Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «τα όσα αποκαλύφθηκαν σήμερα αποδεικνύουν ότι τελικά... λεφτά υπάρχουν! Λεφτά υπάρχουν στους μεγαλοφοροφυγάδες και δεν καταλήγουν στα δημόσια ταμεία, γιατί κάποιοι επέλεξαν να μη συστήσουν τη σχετική επιτροπή. 
Αποδεικνύουν επίσης την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, αντί της καταστροφολογίας, της επιβολής χαρατσιών, της μείωσης κοινωνικών δαπανών, αμοιβών και συντάξεων. 
Καλούμε τον υπουργό Οικονομικών να δώσει στη δημοσιότητα  τις περιπτώσεις που υπάγονται στη συγκεκριμένη επιτροπή και σχετίζονται με οποιοδήποτε ιδιοκτησιακό τρόπο με ΜΜΕ και επιχειρήσεις δημοσίων έργων. 
Οι πολιτικές ευθύνες για τη μη σύσταση της επιτροπής είναι δεδομένες και πρέπει να αποδοθούν. Το απόστημα της διαπλοκής πρέπει επιτέλους να σπάσει και να αποκαλυφθεί όλο το παρασκήνιο», καταλήγει η ανακοίνωση. 
Την ίδια ώρα, ο.....
Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, επανήλθε στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη Eurobank -τις οποίες διέψευσε με ανακοίνωσή της η τράπεζα. Αυτή τη φορά, πάντως, ο κ. Σκουρλέτης απέφυγε να κατονομάσει την τράπεζα, μιλώντας γενικά για παρεμβάσεις στον προεκλογικό αγώνα από τις διοικήσεις τραπεζών, οι οποίες «διαρρέουν συστηματικά ειδήσεις γύρω από το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές». Και πρόσθεσε: «Πανικοβάλλουν τους πελάτες τους, λένε ότι "θα σας πάρει τα σπίτια ο ΣΥΡΙΖΑ, φωνάζουν τα διευθυντικά τους στελέχη και τους λένε να καλλιεργούν τέτοιο κλίμα. Πρόκειται για συστηματικό, με πολιτική σκοπιμότητα, πόλεμο, ο οποίος εκπορεύεται από ένα συγκεκριμένο οικονομικό κέντρο: το κέντρο των τραπεζών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου