Κυριακή, 1 Απριλίου 2012


Ποινική δίωξη σε όσους απασχολούν και νοικιάζουν σπίτια σε λαθρομετανάστες
Μιλώντας στο Mega, o κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι όλοι οι παράνομοι θα φύγουν σταδιακά από την Ελλάδα, ενώ σχολιάζοντας τη στάση περιφερειαρχών που αρνούνται τα κέντρα φιλοξενίας, τόνισε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αν δεν το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, θα υποστούμε τις συνέπειες.
Το μεσημέρι της Κυριακής σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ανδρέα Λοβέδρο οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν την προώθηση διαδικασιών ωστε να καθιερωθεί πιστοποιητικό υγείας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στη χώρα μας.
Οι υπουργοί είπαν ότι προχωρούν άμεσα υγειονομικοί έλεγχοι σε όλο το μεταναστευτικό πληθυσμό, ενώ θα σφραγίζονται αμέσως, τα σπίτια στα οποία διαμένουν παράνομα και μαζικά λαθρομετανάστες και οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν ποινικές ευθύνες.
Οπως ανακοίνωσαν επίσης θα δημιουργηθούν ειδικοί, φυλάσσομενoι χώροι στα νοσοκομεία οπου θα νοσηλεύονται οι λαθρομετανάστες που νοσούν. 
Είπαν επίσης οτι θα δημιουργηθεί γραμμή επικοινωνίας ωστε οι πολίτες να επικοινωνούν σε περίπτωση που αντιληφθούν διαμερίσματα όπου στοιβάζονται λαθρομετανάστες. 
Οι δύο υπουργοί χαρακτήρισαν το μεταναστευτικό πρόβλημα υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ενάντια σε κάθε είδους λαϊκισμό.
Όπως ανακοίνωσαν μέσα στο μήνα θα λειτουργήσει το πρώτο κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και συνολικά σε κάθε μία από τις 10 περιφέρειες θα δημιουργηθούν 30 κέντρα, τα οποία κάθε στιγμή θα μπορούν να φιλοξενούν χίλια άτομα. Τα άτομα αυτά θα φιλοξενούνται εκεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες απέλασης και έτσι θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση περισσότερων ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου