Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012


Μία στις τρεις εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας έχει βαλει λουκέτο...Αλλα δεν πειράζει απ έξω ακριβώς έχουν στήσει κουρελούδες οι αλλοδαποί μικροπωλητές..
 Τα ναρκωτικά, η πορνεία, το παρεμπόριο,τα επεισόδια και οι εγκληματικότητα των αλλοδαπών είναι η μεγάλη πληγή της επιχειρηματικότητας στο κέντρο της Αθήνας..
«Επιδημία λουκέτων» έχει πέσει στο αθηναϊκό εμπόριο στη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Η μία στις τρεις εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας έκλεισε. Η αναλογία των κλειστών επιχειρήσεων προς τις ανοιχτές κατέγραψε αύξηση σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο κατά 30%, σύμφωνα με.......
τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Η κατάσταση του κέντρου της Αθήνας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και μάλιστα κρισιμότερη από το προηγούμενο εξάμηνο, αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 29,6%, από 24,4% που ήταν τον Αύγουστο του 2011 και από 23,4% που ήταν τον Μάρτιο του 2011. Κρισιμότερη παρουσιάζεται η κατάσταση στην οδό Σταδίου, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό, περίπου 42% ενώ το προηγούμενο εξάμηνο το ποσοστό ήταν 31,5% και ένα έτος πριν 33,8%, ενώ στην Χαριλάου Τρικούπη η αναλογία φτάνει στο 33,8%.
Τσουνάμι παρεμπορίου στην Ερμού..
Κλείσανε τις πόρτες καταστημάτων με τις κουρελούδες..
Μεταξύ των εμπορικών δρόμων υπάρχουν ορισμένοι στους οποίους διαπιστώνονται ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης κλειστών επιχειρήσεων. Είναι ενδιαφέρον ότι πρόκειται για οδούς με διαφορετικά χαρακτηριστικά εμπορικής επιχειρηματικότητας (ύψος ενοικίων, τύπος εμπορίου κτλ.) που όμως αποτελούν παραδοσιακούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, στην οδό Σταδίου έκλεισε το 42% των επιχειρήσεων, στη Χαριλάου Τρικούπη το 35%, στην Εμ. Μπενάκη το 32% και στην οδό Τσακάλωφ το 33,7%. Στον Πειραιά, έκλεισε το 44% των επιχειρήσεων επί της οδού Νοταρά, το 36% της οδού Υψηλάντου και το 40% της οδού Γούναρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου