Τρίτη 13 Μαρτίου 2012


Κρύβουν στατιστικά τους φόνους στην Αττική
Τα τελευταία χρόνια το Τμήμα Ανθρωποκτονιών διοικείται από τον κύριο Σταυρόπουλο [φωτο με λευκά γάντια]. Το Τμήμα αυτό ειδικά τους τελευταίους μήνες έχει χάσει την παλιά του αίγλη και αντί να σημειώνει επιτυχίες στις συλλήψεις δολοφόνων, ασχολείται με τις αρπαγές των 2,3 και 4.000 ευρώ μεταξύ Πακιστανών, στα περίχωρα της Αττικής.
Το 20011 έγιναν σ' όλη την Ελλάδα 182 φόνοι και 184 απόπειρες. Από τις αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν οι 291 περιπτώσεις τετελεσμένων ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, δηλαδή ποσοστό -όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της Κατεχάκη-  που προσεγγίζει το 80%. 
Στους  συνολικά 366 φόνους ή απόπειρες όμως συνειδητά το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ δεν διαχωρίζει για ποιο είδους αδίκημα από τα δυο, αφορά η διελεύκανση. Δεν μας λέει δηλαδή πόσοι φόνοι εξιχνιάστηκαν και το βασικότερο πόσοι απ' αυτούς τους φόνους έγιναν στην Αττική, αλλά και το σπουδαιότερο πόσοι φονιάδες πιάστηκαν. Είναι προφανές πως αυτό συμβαίνει για να μην αποκαλυφθεί στην κοινή γνώμη πόσοι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και ειδικά στην Αθήνα.
Στα στατιστικά στοιχεία το Αργηγείο κρύβει την αλήθεια για τους δεκάδες φόνους στην Αττική, τους οποίους δεν διαχωρίζει από την υπόλοιπη επικράτεια, όπως εξάλλου κάνει πχ με τις διαρρήξεις και τις κλοπές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου