Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012


Οι ..."τούρκοι" της Θράκης υποδεικνύουν και τι να ψηφίσουμε!Άρθρο-πρόκληση
Το άρθρο φέρει την υπογραφή του του Τζενγκίζ Ομέρ ,αρθρογράφου της Μιλλέτ της Θράκης.Τα όσα γράφει αποδεικνύουν πόσο…καταπιεσμένοι είναι ακόμη και αυτοί που έχουν επιλέξει στη Θράκη να δηλώνουν Τούρκοι.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι στην “δημοκρατική” Τουρκία που τόσο θαυμάζει ο κ.Ομέρ θα μπορούσε οποιοσδήποτε να χαρακτηρίσει τους πολιτικούς βρωμιάρηδες,χωρίς καμία διάκριση! Ο κ.Ομέρ το κάνει στην εφημερίδα του για τους Έλληνες πολιτικούς.
Από το κείμενο του κ.Ομέρ προκύπτει επίσης αβίαστα ότι οι “σκληροί κύκλοι” της μειονότητας εκτελούν επιχειρήσεις…καθοδήγησης ψηφοφόρων στη Θράκη:όποιος “χαϊδεύει” τ΄ αυτιά των “τούρκων” ,παίρνει ψήφους.Όποιος δεν συμμορφώνεται “μαυρίζετε”!
Αυτή είναι η απίστευτη πραγματικότητα στη Θράκη.
Κι αν έχετε αμφιβολίες διαβάστε το άρθρο,όπως το μετέφρασαν τα tourkikanea.gr
“Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στα πλαίσια της διασφάλισης και συνέχισης ενός περιβάλλοντος θρησκευτικής ειρήνης στα Βαλκάνια στην Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές, είχε μια σειρά από συναντήσεις με θρησκευτικούς ηγέτες στην Κωνσταντινούπολη.
Βλέπετε το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η μειονότητα των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη; Το πατριαρχείο και η κοινότητα είναι τόσο καλά που προσεύχονται για τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Να ξέρουν καλά την αξία του. Να ξέρουν και κοιτώντας το χάλι της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης να ευγνωμονούν για ακόμη μια φορά. Να προσεύχονται ιδιαίτερα να μην τους ρίξει ο Αλλάχ στην δική μας την θέση.
Μακάρι να προσευχόταν και για εμάς. Δεν πιστεύω όμως πως το έκανε ή θα μπορέσει να το κάνει. Αν ήταν ως τώρα θα το είχε κάνει. Μάλιστα αν ήθελε πολλά πράματα θα έκανε αλλά δεν έκανε. Για παράδειγμα για να εξασφαλίσει τα δικά του δικαιώματα, θα πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση να αποδώσει στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης τα δικά της δικαιώματα. Διότι ο ίδιος είναι πνευματικός ηγέτης όλου του Ορθόδοξου κόσμου. Θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια πράματα χρησιμοποιώντας την επιρροή του. Αλλά δεν το έκανε. Φαίνεται ότι είτε δεν έκανε κάτι είτε οι Ορθόδοξοι ομογενείς του δεν το εφάρμοσαν.
Εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης προσευχόμαστε για το καλό όλης της ανθρωπότητας. Ευχόμαστε όλοι οι άνθρωποι να ζούνε μέσα σε δικαιοσύνη. Και επειδή το ευχόμαστε, ο Αλλάχ τους βοηθά με το χέρι της τουρκικής κυβέρνησης. Τους βοηθά ώστε και η ελληνική κυβέρνηση να πάρει παράδειγμα και να βοηθήσει και εκείνη την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Αλλά που…. Τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει ! Τι περίεργο που είναι. Οι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης προσεύχονται από την χαρά τους και εμείς προσευχόμαστε στον Αλλάχ να μας δώσει χαρά.
Εάν αληθεύουν οι ειδήσεις το αργότερο τον Μάιο θα υπάρχουν εκλογές. Και τώρα ας σκεφτεί η μειονότητα μας απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση ποιόν να ψηφίσει.
Ας πω την γνώμη μου. Κατά την άποψη μου με αυτή την κατάσταση από κανένα από αυτά τα κόμματα δεν περιμένουμε προκοπή. Το να τους ψηφίσουμε είναι αμαρτία. Δεν έχει καμμιά αξία για αυτούς που δεν μας έχουν για ανθρώπους και δεν μας υπολογίζουν. Όλοι είναι βρωμιάρηδες.
Να μην ψηφίσουμε λοιπόν ; Φυσικά να ψηφίσουμε. Η διεύθυνση είναι σαφής. Οι μειονοτικοί ψήφοι μπορούν να δοθούν στο DΕB ή εκεί όπου θα υποδείξει το DEB. Σε τέτοιες καταστάσεις αυτό θα ήταν η πιο νόμιμη και φυσική κίνηση. Αυτό αποτελεί και θρησκευτικό και εθνικό μας καθήκον. Άλλωστε το κόμμα DEB είναι σε πολύ καλή θέση και συνεχώς αναπτύσσεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου