Κυριακή 11 Μαρτίου 2012


athens_academy-tritokosmiko_aisxos2ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Να προωθήσουν αμέσως την κατασκευή κέντρων υποδοχής, ώστε να σταματήσει η ροή παράνομων μεταναστών από τον Έβρο στην πλατεία Ομονοίας, ζητούν οι επαγγελματίες. Όπως τονίζουν, «παρά την κρίση, τα δίκτυα του σύγχρονου δουλεμπορίου έχουν μείνει ανέπαφα».
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, διαμηνύουν έμποροι, καταστηματάρχες, ξενοδόχοι κι επιχειρηματίες του κέντρου, ζητώντας από τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη και κάθε άλλο αρμόδιο μέλος της κυβέρνησης να προωθήσουν άμεσα την κατασκευή των κέντρων υποδοχής και κράτησης και να διαμορφώσουν μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική, απορροφώντας τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που βρίσκονται διαθέσιμα στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η στρόφιγγα που οδηγεί καθημερινά πλήθη ανθρώπων από τον Έβρο στην πλατεία Ομονοίας πρέπει να κλείσει. Η παράνομη μετανάστευση συνιστά για το κέντρο της Αθήνας τεράστιο πρόβλημα, ίσως μεγαλύτερο ακόμη και από το δημοσιονομικό. 
Καθώς δεν υπάρχουν πια δουλειές, οι περισσότεροι στρέφονται αναγκαστικά στα κυκλώματα της παρανομίας», τονίζει ο Δημήτρης Νικολακόπουλος, συντονιστής της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας, που έχει περί τα 7.000 μέλη, επιχειρηματίες και κατοίκους του κέντρου.


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου