Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012


Πήραν μυρωδιά τις επιστολές κατόπιν επεισοδίων
O κ. Μπαλάκος
Τέτοια ώρα χθες το πρωί  στο Crimes on air γράφαμε για τον πρύτανη Πελεγρίνη που σε τηλεοπτική εκπομπή επέρριψε ευθύνες στην αστυνομία που δεν αντιλήφθηκε -παρά τις σχετικές επιστολές του- ότι η νομική από την Πέμπτη ήταν η "πυριτιδαποθήκη" των κουκουλοφόρων που έφτιαχναν τις μολότοφ για τους εμπρησμούς της Κυριακής. Ο αστυνομικός επιθεωρητής κ. Μπαλάκος στην ίδια εκπομπή ανέφερε ότι οι επιστολές έφθασαν καθυστερημένα, αλλά δεν μας είπε ότι στην Κατεχάκη, η αλληλογραφία του πρύτανη … χάθηκε στα γραφεία.
           
                                                    Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Η ιστορία των επιστολών, πάντως, έχει ως εξής: Ο κ. Πελεγρίνης, όπως προκύπτει από τα έγγραφα συνέταξε δύο επιστολές προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με κοινοποίηση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ν. Παπαγιαννόπουλο, με ημερομηνία 9 η μία και 10 Φεβρουαρίου η άλλη.
Οπως προκύπτει από το Κεντρικό Πρωτόκολλο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οι δύο επιστολές δεν έφυγαν προς τους παραλήπτες τους παρά στις 13/02/2012, την επομένη δηλαδή, της ημέρας της μεγάλης καταστροφής. Ωστόσο αυτό που δεν προκύπτει από τα χαρτιά είναι ότι δεν μπορούσαν να κατατεθούν νωρίτερα αφού από την Παρασκευή το μεσημέρι ο Αρειος Πάγος ήταν κλειστός.
Οι επιστολές έφθασαν αυθημερόν στον Άρειο Πάγο - η ίδια ημερομηνία εμφανίζεται και στο δικό του Γενικό Πρωτόκολλο - αλλά ήταν πλέον αργά. Ωστόσο, όπως λέει, ο κ. Πελεγρίνης, επικαλούμενος και το σχετικό φαξ, η τυπική αποστολή που ακολούθησε, δεν ακυρώνει το γεγονός ότι τα έγγραφα είχαν παραδοθεί μέσω αγγελιοφόρου στο γραφείο του κ. Παπουτσή και με φαξ στο γραφείο της κυρίας Ράικου εγκαίρως.
Μάλιστα ο κ. Πελεγρίνης σημείωνε ότι αρχικά έστειλε την περασμένη Παρασκευή την επιστολή του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εγγράφως, αλλά «την βρήκε κλειστή και ο φύλακας τον ενημέρωσε ότι θα τις παραδώσει την Δευτέρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Κατόπιν αυτού, ο κ. Πελεγρίνης αναφέρει ότι έστειλε το Σάββατο τρία νέα έγγραφα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τις αστυνομικές αρχές και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και μάλιστα το φαξ, με ώρα αποστολής 4.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, προς την κυρία Ράικου έφερε τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον» και προειδοποιούσε για σημαντικό κίνδυνο ασφαλείας. Τηλεφωνική επικοινωνία δεν υπήρξε, καθώς όπως λέει ο κ. Πελεγρίνης, του είχε υποδειχθεί και παλαιότερα από την εισαγγελία για τέτοια θέματα να μην επικοινωνεί μαζί τους τηλεφωνικώς, αλλά αποκλειστικώς εγγράφως!
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών επανέλαβε σήμερα ότι η αστυνομία δεν αντέδρασε στο ελάχιστο στις οχλήσεις του, ενώ απέφυγε να επανέλθει στο γιατί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν ήταν σε επιφυλακή ένα τόσο κρίσιμο τριήμερο, όταν του υπεβλήθη σχετική ερώτηση.
                           Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ
Να αποδοθούν άμεσα ευθύνες για όσα συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Κυριακής ζητεί η ΝΔ, η οποία καλεί τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τι ακριβώς συνέβη και κυρίως γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος περί ασύλου, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή. 
Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνει πως «την ώρα που η Αθήνα, μετρά τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι και ενώ διαπιστώνεται ότι η Νομική Σχολή αποτέλεσε κατασκευαστήριο μολότοφ και ορμητήριο βανδάλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι πρυτανικές αρχές παίζουν γαϊτανάκι σε ό,τι αφορά τις τεράστιες ευθύνες τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου