Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012


ImageΠοιες είναι οι καταστροφικές "Ομάδες Κρούσης" που λεηλάτησαν την Αθήνα
Οι αντιεξουσιαστές ή οι κοινωνικοί αναρχικοί τούς αποκαλούν «νετσαγεφιστές». Οπαδούς, δηλαδή, του Σεργκέι Νετσάγεφ, του «ένοπλου προφήτη» όπως τον έχουν χαρακτηρίσει στην Ελλάδα. Είναι οι Ομάδες Κρούσης που καταστρέφουν το κέντρο της Αθήνας. 
Με αφορμή τις καταστροφές, τις λεηλασίες και το πλιάτσικο την περασμένη Κυριακή, το «Βήμα της Κυριακής» επιχειρεί να φωτίσει την αθέατη πλευρά των «μπαχαλάκηδων» μέσα από μαρτυρίες ατόμων που κινούνται στον ίδιο χώρο αναπνέουν τον ίδιο αέρα και ενστερνίζονται λίγο-πολύ τις ίδιες ιδέες. 
Οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας φέρονται να έχουν πληροφορίες για «Ομάδες Κρούσης» που προκάλεσαν εμπρησμούς και καταστροφές σε περισσότερα από 100 κτίρια της Αθήνας έχουν βάση σε στέκια αντιεξουσιαστών στην οδό Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια. 
Ως καθοδηγητική ομάδα των επεισοδίων η Αστυνομία θεωρεί τους ιδιοκτήτες ενός μπαρ, που έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν να συνδεθούν τόσο με το φονικό εμπρησμό της Marfin, όσο και με ένοπλες επιθέσεις. 
Συνολικά οι ομάδες υπολογίζεται ότι αριθμούν 1.800-2.000 άτομα. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πλέον δεν υπάρχει πολυδιάσπαση του αναρχικού χώρου και ότι η πλειονότητα βρίσκεται υπό τη σκέπη της «Συσπείρωσης Αναρχικών», στην οποία έχει ενταχθεί και η «Αναρχική Αρχειοθήκη». Επιπλέον η «Συνεργασία Αναρχικών Ατόμων και Ομάδων για την Πολυμορφική Δράση» που αυτοπροσδιορίζονταν και ως «Μπλακ Μπλοκ» θεωρείται ότι έχει υποδεέστερη παρουσία το τελευταίο διάστημα. 
Οι Αστυνομικοί εκτιμούν ότι σχεδόν όλοι έχουν συμμετοχή στα επεισόδια και στις συγκρούσεις. 
Μικρότερου βεληνεκούς θεωρείται η δράση της ομάδας του γνωστού αντιεξουσιαστή Επαμεινώνδα Σκυφτούλη, που έχει προχωρήσει σε καταλήψεις, αλλά όχι σε καταστροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου