Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012


 ΚΚΕ:«Δε χρειάζεται να γίνετε Έλληνες για να συμπαρασταθείτε» 
Σε ανακοίνωσή του για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας και των Ελλήνων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, το ΚΚΕ εξέδωσε μια… πικρόχολη ανακοίνωση.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδα δηλώνει προς όλους τους διαμαρτυρομένους του κόσμου ότι, «δε χρειάζεται να γίνετε Έλληνες για να μας συμπαρασταθείτε. Σας καλούμε να συναντηθούμε στον ίδιο δρόμο για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τον κοινό εχθρό μας, τη δικτατορία των μονοπωλίων, την ΕΕ, τα κόμματα που τα υπηρετούν. Η ανατροπή τους σε κάθε χώρα ή ομάδα χωρών, η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, με εργατική – λαϊκή εξουσία θα είναι η μεγαλύτερη συμβολή στην πάλη των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Το πιο νέο και το πιο σύγχρονο σύνθημα, που είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο, είναι: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε».
Να το θεωρήσουμε απλά ένα τεράστιο χάσμα γνώσης και ιστορικής και πολιτιστικής συνείδησης του ρόλου του Ελληνικού Πνεύματος μεταξύ της Αριστεράς στην Ελλάδα όπως αυτή εκφράζεται από το ΚΚΕ και της Αριστεράς στη Γαλλία και σε άλλες χώρες όπως εκφράζεται μέσα από το «Είμαστε όλοι Έλληνες»… ή απλή κακεντρέχεια και φόβο για την ανωτερότητα που παρουσιάζει το ελεύθερο Ελληνικό Πνεύμα ως πρόταση για τη σημερινή εποχή; Οι αριστερές οργανώσεις στο εξωτερικό το γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό. Στην Ελλάδα για άλλη μια φορά κάποιοι μένουν στον κομματικό βάλτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου