Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012


 Με περούκα στα ΑΤΜ
Συνελήφθησαν χθες  το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 40 και 44 ετών, για σύσταση εγκληματικής ομάδας, η οποία διέπραττε απάτες με τη χρήση πιστωτικών καρτών, μέσω ΑΤΜ.
Όπως διαπιστώθηκε οι δύο συλληφθέντες μαζί με ένα ακόμη άτομο, αγνώστων στοιχείων, που αναζητείται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό να προβαίνουν στην ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ, με τη χρήση πιστωτικών καρτών, διαφόρων ατόμων.
Ειδικότερα, κατά την διενέργεια περιπολιών, οι αστυνομικοί, εντόπισαν τους δύο δράστες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και ο ένας εξ αυτών περούκα, μπροστά από μηχάνημα ΑΤΜ, να προβαίνουν σε ανάληψη του χρηματικού ποσού των 300 ευρώ, με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, ιδιοκτησίας άλλου ατόμου.
 Από τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή τους, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
είκοσι δύο (22) πιστωτικές κάρτες, διαφόρων κατόχων
δύο (2) φορητοί υπολογιστές
τρία (3) κινητά τηλέφωνα
δύο (2) συστήματα ενδοεπικοινωνίας  
χρηματικό ποσό των 2.110 ευρώ
χρηματικό ποσό των 63 δολαρίων Αμερικής
χρηματικό ποσό των 368 λέβα Βουλγαρίας
ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
μία (1) περούκα.
Από την μέχρις στιγμής αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δύο δράστες πριν μία εβδομάδα περίπου προμηθεύτηκαν τις πιστωτικές κάρτες από συνεργό τους στην Βουλγαρία. Στη συνέχεια, το απόγευμα της Πέμπτης (2-2-2012), εισήλθαν στην Ελλάδα και αφίχθησαν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, όπου, μέχρι τη σύλληψή τους, πραγματοποίησαν από τα ΑΤΜ διαφόρων τραπεζικών καταστημάτων, τέσσερις φορές, αναλήψεις χρημάτων, χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετική πιστωτική κάρτα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, για περισσότερη διερεύνηση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου