Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012


Έχουν κάνει εκπαίδευση στη διαφθορά
Στις 15 Μαρτίου 2012 επιτέλους, έπειτα από τη διακοπή της 15/2 εκδικάζεται ενώπιον του Δ’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, η μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που εμπλέκονται απόστρατοι και εν ενεργεία επίορκοι αστυνομικοί.Είναι η υπόθεση-σταθμός για τα ποινικά χρονικά όπου παραπέμπονται, σύμφωνα με το 60σέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, να δικαστούν για πληθώρα απαξιωτικών αδικημάτων ( εγκληματική οργάνωση, συνεργεία σε σωματεμπορία, ενεργητική-παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος κλπ) ομάδα αστυνομικών που παρείχαν "κάλυψη"-"προστασία" σε οργανωμένα κυκλώματα πορνείας, έναντι αδρής μηνιαίας αποζημίωσης.
Υπόθεση που έφερε στη Δικαιοσύνη, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, τη διετία 2004-2005, μετά από προσωπική παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο γραφείο του οποίου περιήλθαν αξιόπιστες και τεκμηριωμένες καταγγελίες για τη δράση του φερόμενου κυκλώματος διαφθοράς. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση-έρευνα, δόθηκε σκληρή και "αιματηρή" μάχη στο παρασκήνιο να συγκαλυφθεί αλλά και για ν’ αποτραπεί η διερεύνησή της σε βάθος. Είναι χαρακτηριστικό ότι συμπτωματικά (?!) δύο από τους τρεις βασικούς μάρτυρες κατηγορίας έχουν πεθάνει κατά περίεργο τρόπο, ενώ τρίτος δέχθηκε δολοφονική επίθεση το Δεκέμβριο του 2007.
Στον κατάλογο των δεκάδων μαρτύρων βρίσκεται και αξιωματικός "βαρέων βαρών", στενός και έμπιστος συνεργάτης του τότε Τμηματάρχη του Ηθών, που σήμερα "πρωταγωνιστεί" στην υπηρεσία, που ... μετονομάστηκε.
Είναι αυτός που παράγοντες της δίκης "ποντάρουν" επάνω του για την αθώωση των κατηγορουμένων. Ψιθυρίζεται ότι θ’ ανταποδώσει την ασυλία που του έχει χορηγηθεί όλα αυτά τα χρόνια.
Από το εδώλιο του κατηγορούμενου θ’ απουσιάζει ο τότε Τμηματάρχης του Ηθών, αφού πέτυχε ν’ απαλλαγεί με βούλευμα, που υιοθέτησε την άποψη ότι οι επαφές που είχε με κεντρικό πρόσωπο του φερόμενου κυκλώματος των διεφθαρμένων ήταν απλά για την προμήθεια εισιτήριων της αγαπημένης του ομάδος του Παναθηναϊκού!!!!
Οι επαΐοντες αντικρούουν την έκβαση της έρευνας γι’ αυτόν που αυτοδιαφημιζόταν ως ανιψιός πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ (ή ήταν?) ισχυριζόμενοι ότι η μετέπειτα πορεία του προκαλεί θυμηδία! Παραιτήθηκε ξαφνικά από το σώμα της ΕΛ.ΑΣ για να διαπρέψει επιχειρηματικά! Πολύπλευρες δραστηριότητες  με συνεταίρους "μπουμπούκια" και αφανείς υπαλλήλους του ενεργά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ! 
Το περιβάλλον του διαψεύδει τις μομφές, τις θεωρεί συκοφαντικές που προέρχονται από φθόνο, επειδή είναι σχετικά νέος, ωραίος και πλούσιος! Μάλιστα προκαλεί τις Αρχές, ότι αν ποτέ ελέγξουν τον ίδιο και τις εταιρίες του, θα βγει πεντακάθαρος, όπως πάντα! 
Αν ποτέ τον ελέγξουν, γιατί οι επαΐοντες ισχυρίζονται ότι ελέγχει, δεν ελέγχεται!
Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους κατηγορούμενους η δίκη αναμένεται με ξεχωριστό δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον ίσως δείξει και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αλλά και η νυν ηγεσία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Μπορεί και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου