Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012


To 'ριξαν στις ληστείες
Συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων της κ. Ανακρίτριας Κορίνθου τέσσερις (4) αλλοδαποί
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, που διέπραττε ένοπλες ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και σε οικία, καθώς και μία κλοπή (1) σε οικία. 
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 23,24,26 και 28 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία κατά συναυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί Όπλων, οι οποίοι και συνελήφθησαν, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Κορίνθου. 
Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών και κλοπών και όπως προέκυψε αλλάζοντας κάθε φορά σύνθεση, είχαν διαπράξει τις παρακάτω ληστείες: 
Την (24-11-2011) το απόγευμα, στο 10,4ο χλμ. Εθνικής Οδού Κορίνθου –Τριπόλεως, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από (2) υπαλλήλους χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.
Την (25-12-2011) το βράδυ, στο 10,4ο χλμ. Εθνικής Οδού Κορίνθου –Τριπόλεως, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από (2) υπαλλήλους χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.
Την (27-12-2011) το απόγευμα, στο Σοφικό Κορινθίας, εισήλθαν σε σπίτι ημεδαπού και αφού τον τραυμάτισαν, τον ανάγκασαν να τους παραδώσει, χρηματικό ποσό, μία φωτογραφική μηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο.
Την (2-1-2012) το απόγευμα, στο Σοφικό Κορινθίας, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη χρηματικό ποσό.
Την (4-1-2012) και νυχτερινές ώρες, εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά και τιμαλφή, μέρος των οποίων βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου