Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012


Ο Πούτιν αποκάλυψε ότι είχε βαπτιστεί στα κρυφά επί Στάλιν
Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν παρέστη στην λειτουργία για τον εορτασμό των Χριστουγέννων σε εκκλησία στη γενέτειρά του...
την Αγία Πετρούπολη, όπου - όπως αποκάλυψε ο ίδιος - βαπτίστηκε στα κρυφά τη σοβιετική εποχή.
Τόσο ο Πούτιν όσο και ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ παρακολούθησαν τη λειτουργία των Χριστουγέννων, που, σύμφωνα με το παλαιό, Ιουλιανό ημερολόγιο που ακολουθεί η Ρωσία, τελείται τη νύχτα της 6ης Ιανουαρίου και στις 7 Ιανουαρίου που είναι αργία.
Ο Πούτιν, ο οποίος προσβλέπει σε μια τρίτη προεδρική θητεία στις εκλογές του Μαρτίου, παρακολούθησε την λειτουργία τα μεσάνυχτα σε έναν καθεδρικό ναό στην Αγία Πετρούπολη και όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα καθόταν στην πρώτη σειρά μαζί με τους υπόλοιπους πιστούς.
Κατά την έξοδό του από την εκκλησία είπε στους δημοσιογράφους: "Αυτός ο ναός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για εμένα. Εδώ βαπτίστηκα".
Όπως είπε ο ίδιος, η μητέρα του και ένας γείτονας τον πήγαν στα κρυφά να τον βαπτίσουν, από φόβο ότι δεν θα το εγκρίνει ο πατέρας του, ο οποίος ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, που προωθούσε τον αθεϊσμό ως επίσημη ιδεολογία του κράτους.
Ο Πούτιν γεννήθηκε το 1952, έναν χρόνο πριν από τον θάνατο του Στάλιν.
aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου