Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012


Οι Ειδικοί Φρουροί ζητούν παρέμβαση της Εισαγγελίας!
Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) και το οποίο απέστειλαν στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, Προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Σακελάκο Ιωάννη, και Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Τέντε Ιωάννη, ζητούν να παρέμβει η Δικαιοσύνη προκειμένου να διελευκανθεί η υπόθεση με το περιστατικό μεταξύ των Ειδικών Φρουρών και του τέως υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Κίμωνα Κουλούρη.
Όπως αναφέρουν στο Δελτίο Τύπου, η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας που λειαίνει τις όποιες αιχμές θα μπορούσαν να υπάρξουν κατά του τέως υπουργού, αλλά και η αργοπορία στον σχηματισμό της δικογραφίας, αφήνουν πάρα πολλές υπόνοιες για τη νομιμότητα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναφορικά με το περιστατικό που πραγματοποιήθηκε χθες 07/12/2012 το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α ενημερώθηκε αρμοδίως αλλά πρωτίστως από τους Συναδέλφους που εμπλέκονται αλλά και βρέθηκαν θύματα της συμπεριφοράς και των ενεργειών τέως Βουλευτή.
Η διαδικασία που μας περιγράφεται αλλά και το δελτίο τύπου της Αστυνομίας, το οποίο με ιδιαίτερη σπουδή στρογγυλοποιεί και ωραιοποιεί τις ενέργειες του πρώην υπουργού, μας δημιουργεί υπόνοιες για ιδιαίτερη μεταχείριση κατά την διαδικασία που ακολούθησε μετά το περιστατικό.
Επίσης η αδράνεια στην δημιουργία σχηματισμού δικογραφίας, το γεγονός ότι δεν κατέθεσε ΚΑΝΕΝΑΣ αστυνομικός σε καμιά υπηρεσία μετά το περιστατικό, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία της διαδικασίας .
Το μοναδικό ευτυχές γεγονός συνδέεται με την αποφυγή τραγικής κατάληξης του συναδέλφου, μετά την ενέργεια του αρνούμενου τον έλεγχο πολίτη να στρέψει το αυτοκίνητο του πάνω του. Ο συνάδελφος τραυματίστηκε ελαφρά και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.
Η κοινωνία και ιδιαίτερα σε περιόδους που είναι καταβεβλημένη από την οικονομική πίεση και την απογύμνωση των θεσμών δεν πρέπει να συνθλίβεται με περαιτέρω πράξεις που αναδύουν όσμωση ιδιαίτερης μεταχείρισης, κουκουλώματος υποθέσεων και άνιση αντιμετώπιση των πολιτών απέναντι στο Νόμο .
Για τους λόγους αυτούς το ΣΕΦΕΑΑ απευθύνεται στις ανώτατες Δικαστικές Αρχές της χώρας ζητώντας την καίρια παρέμβασή τους, ώστε να διαλευκανθεί απόλυτα το γεμάτο ερωτηματικά περιστατικό της 07/01/2012.
(Σας επισυνάπτουμε το έγγραφο προς : Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Κυρία Ράϊκου Προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κύριο Σακελάκο Ιωάννη Εισαγγελέα Αρείου Πάγου ,Κύριο Τέντε Ιωάννη )
Για το Δ.Σ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
//www.sefeaa.gr/deltia-typou/D-T-2012/deltio-typoy-8-1-2012.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου