Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012



ΣΟΚ! Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ": "Να συνεχίσουμε με συνέπεια τις εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου.
 Το κατά Παπαδημούλην κράτος....
Του Δ. Παπαγεωργίου
Ας ξεκινήσουμε με τα δεδομένα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαδημούλης κατέθεσε στην Βουλή, ερώτηση σχετικά με την στελέχωση του υπ. Μεταφορών με στελέχη του "Ελληνικού Μετώπου, κόμματος του οποίου ο κ. Βορίδης υπήρξε ιδρυτικό μέλος στο παρελθόν, αλλά και άλλων με παρουσία στον ακροδεξιό χώρο, έχουν... βολευτεί σε θέσεις του υπουργείου.
Ο κ. Παπαδημούλης διερωτάται, λοιπόν, εάν.....
η στελέχωση του γραφείου του υπουργού αφέθηκε στην δική του ευχέρεια ή εάν υπήρξε ενημέρωση του γραφείου του πρωθυπουργού, καθώς και αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό και τα χαρακτηριστικά των προσλήψεων.
Παράλληλα, με σημερινές του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η τοποθέτηση στο γραφείο ενός υπουργείου μιας τρικομματικής κυβέρνησης που ορκίζεται στο όνομα της διαφάνειας, της εθνικής συνεννόησης και της δημοκρατίας, "πατεντάτων" ακροδεξιών που ήταν ομογάλακτοι του κ. Βορίδη, που υπήρξε επικεφαλής του "Εθνικού Μετώπου" πριν προσχωρήσει στο ΛΑΟΣ, είναι ένα χοντρό θέμα».
Και συγκεκριμένα, στην ερώτησή του αναφέρεται στους εξής ανθρώπους και παραθέτει μάλιστα τα ... "μελανά σημεία" στο βιογραφικό του καθενός:
Μερικά από τα στελέχη του Ελληνικού Μετώπου και του ΛΑΟΣ που βρήκαν στέγη κι εργασία στο Υπ. Μεταφορών είναι τα εξής;
1.Θεοδόσης Αθανασάς, επιφανές στέλεχος και διευθυντής του Ελληνικού Μετώπου που ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή στο Πολιτικό Γραφείο του Μάκη Βορίδη στο Υπ. Μεταφορών.
2.Σπύρος Βάιλας, Το 2005 εξελέγη από το 2ο Συνέδριο στην Κεντρική Επιτροπή του Ελληνικού Μετώπου.
3.Φαίδων Δημόπουλος, ίσως το Νο2 του Ελληνικού Μετώπου. Ήταν υπεύθυνος και των οικονομικών του κόμματος.
4. Γιάννης Ζωγράφος, ιδιαίτερα δημοφιλής στον πατριωτικό χώρο. Συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγεωργίου, δημοσιογράφου της Ελεύθερης Ώρας που είχε συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
Και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να κουκουλωθεί η υπόθεση και πρέπει να αναδειχθεί από τα ΜΜΕ. Τίθεται ένα διπλό θέμα δημοκρατίας: Ένα προφανές θέμα ότι σε μια χώρα με πολυκομματική κοινοβουλευτική δημοκρατία, ένας υπουργός στελεχώνει με σκληρούς ακροδεξιούς ένα υπουργικό γραφείο και ένα δεύτερο για τον τρόπο λειτουργίας αυτής της τρικομματικής κυβέρνησης και πώς συγκροτούνται τα επιτελεία των υπουργών».
Δυστυχώς Γιάννη Ζωγράφε αντί για ... γυμνή φωτογράφιση έκανες παρέα μαζί μου!
Αυτή η ερώτηση έρχεται λίγες μόνο ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεση της οδού Πανόρμου, όπου βρίσκομαι κατηγορούμενος. Και είναι τουλάχιστον διαφωτιστικό - και ως ένα βαθμό ανακουφιστικό - να μαθαίνω ότι είμαι ένα ... κινητό μίασμα για τους δημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι μόνο ως άτομο, ως οντότητα αλλά είμαι και μεταδοτικός, καθώς μεταδίδω αυτό το μίασμα και σε όσους έρχονται σε κάθε είδους επαφή μαζί μου είτε αυτή είναι επαγγελματική, είτε προσωπική, είτε ο,τιδήποτε άλλου είδους. Πραγματικά λυπάμαι που η τυχόν επαφή μαζί μου θα κυνηγά ανθρώπους σε όλο τους τον βίο, στερώντας τους - κατά Παπαδημούλη - την δυνατότητα να βρεθούν σε θέσεις ευθύνης.
Δεν περίμενα βέβαια ότι το να έχω δικηγόρο θα είχε αποτέλεσμα το να γίνεται αυτός αντικείμενο κοινοβουλευτικών ερωτήσεων. Επειδή κατά βάθος είμαι καλός άνθρωπος, εάν ήξερα ότι θα υπήρχε μία τέτοια εξέλιξη ή εάν ο κ. Παπαδημούλης μου έκανε την τιμή να με ... προειδοποιήσει, θα είχα φροντίσει να οδηγηθώ στον εισαγγελέα και δυνητικά στο δικαστήριο, χωρίς δικηγόρο για να μην "κάψω" τις προοπτικές οποιουδήποτε ανθρώπου. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Παπαδημούλη εάν θα ήθελε να του παραδώσω κάποιον κατάλογο με άλλους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί στο παρελθόν. Θα μπορούσα να ξεκινήσω από τους δασκάλους που είχα στο δημοτικό και αργότερα τους καθηγητές στις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης. Τους προπονητές μου στην κολύμβηση και τα υπόλοιπα αθλήματα. Και φυσικά εάν το ζητήσει τις ενίοτε κοπέλες μου, σε περίπτωση που κάποιες από αυτές αποφασίσουν κάποια στιγμή να διεκδικήσουν κάποια θέση ευθύνης.
Δυστυχώς Γιάννη Ζωγράφε, είχες την ατυχία να σε γνωρίζω, να με γνωρίζεις και να είσαι δικηγόρος μου. Κάτι απαράδεκτο για την αριστερά. Δεν είχες τα "προσόντα" της κ. Αφροδίτης Αλ Σαλέχ η οποία υπήρξε σύμβουλος του κ. Βούγια παραδείγματος χάριν. Δεν είχες φροντίσει να κάνεις μια γυμνή φωτογράφιση. Τώρα το εάν έχεις πτυχία και όλα τα υπόλοιπα πολύ λίγη σημασία έχει. Υπήρξες ηθοποιός; Σου δώσανε καμία εκπομπή σε κρατικό κανάλι; Όχι και πάλι όχι! Εκεί εσύ να ... συνεργάζεσαι με ανθρώπους σαν κι εμένα. Πού να το ήξερες θα μου πείς ότι η επαγγελματική σου ιδιότητα ως δικηγόρου δεν σου επιτρέπει την ... συνάντηση με ανθρώπους του δικού μου ... φυράματος. Ελπίζω πλέον να το έχεις μετανοιώσει πικρά και να μου κόψεις την καλημέρα. Ίσως έτσι κάποια στιγμή ο κ. Παπαδημούλης σε συγχωρήσει για τους λάθος συγχρωτισμούς σου. Και επαναλαμβάνω την υποσχεσή μου ότι σύντομα θα παραδώσω στον κ. Παπαδημούλη την λίστα με τις κοινωνικές μου επαφές, και να λάβω όρκο βαρύ εμπρός του ότι δεν θα ξαναμιλήσω σε κανέναν από αυτούς, προκειμένου αυτός να δείξει μεγαθυμία και να τους επιτρέψει ίσως να συνεχίσουν την ζωή τους. Αγαπητοί αναγνώστες σε περίπτωση που σας έχω γνωρίσει κάπου, έχουμε συστηθεί ή ίσως έχουμε συνεργαστεί σε κάτι, καλό θα ήταν να πάτε γρήγορα από μόνοι σας στον κ. Παπαδημούλη και να του ζητήσετε επίσης να σας συγχωρήσει, για να μην γίνεται κάποια στιγμή αντικείμενο κοινοβουλευτικής ερώτησης.
Όσο για την ουσία της υπόθεσης δεν θα επεκταθούμε ιδιαίτερα. Είναι άλλωστε σαφές ότι όλοι οι αναφερόμενοι από τον κ. Παπαδημούλη δεν έχουν διοριστεί στο δημόσιο ως προσωπικό του υπουργείου, αλλά είναι προσωπικοί συνεργάτες του υπουργού, ο οποίος έχει δικαίωμα να έχει τους συνεργάτες που εμπιστεύεται. Και δεν έχει διορίσει μέλη της οικογενειάς του - όπως κάνουν πολλοί- αλλά ανθρώπους που έχει χρόνια ως συνεργάτες του. Αλήθεια, πόσοι αριστεριστές - ακροαριστεροί έχουν εδώ και δεκαετίες "βολευτεί" σε μόνιμες θέσεις στο δημόσιο;
Από το περιβάλλον δε του Μάκη Βορίδη δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να ανακατευτούν σε αυτή την συζήτηση την οποία θεωούν αστεία και άκυρη. Αναρωτιούνται όμως εάν τα ίδια "δικηγορικά" κριτήρια που ισχύουν για τον κ. Ζωγράφο, ισχύουν και για τους διάφορους υπερασπιστές αναρχικών και τρομοκρατών.
Προφανώς πάντα κατά τον κ. Παπαδημούλη μία νέα εποχή έχει αρχίσει για το ελληνικό κράτος. Όπου πρέπει να δίνεις πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης για να έχεις το δικαίωμα να υπάρχεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου