Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012


Αξιωματικός με καταθέσεις από λάδι
Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
Από την πώληση... λαδιού υποστηρίζει   αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ-υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου-  ότι προέρχεται  ένα μεγάλο τμήμα των 500.000 περίπου ευρω που εντοπίσθηκαν στον  τραπεζικο λογαριασμό  του από  τον ΣΔΟΕ! Ο αστυνομικός αυτός υπηρετούσε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημμα σε μικρό νησί του κεντρικού Αιγαίου, περίοδο κατά την οποία φαίνεται ότι ελάμβανε επίσης μεγάλα ποσά τα οποία εντοπίσθηκαν στους λογαριασμούς του μετά την επέκταση της έρευνας  και σ  άλλη χρονική περίοδο.   Στον λογαριασμό του αστυνομικού κατετίθεντο σε τακτα χρονικά διαστήματα από  5000  έως 10.000  ευρω  και μάλιστα ορισμένα από αυτά-εισερχονταν στο τραπεζικό  λογαριασμό του ακόμη και τη ίδια ημέρα.
 Όπως αποκάλυψε «Το Βήμα», στις 27 Ιανουαρίου 2012 το ΣΔΟΕ ξεκίνησε έρευνα στην περιοχή της Αργολίδας για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» από την οποία σε τραπεζικούς λογαριασμούς δύο πολεοδόμων κι ενός αστυνομικού, ανακαλύφθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά. Εκτός από τον οικονομικό και φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΣΔΟΕ, ενεργοποιήθηκαν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΕΛΑΣ και του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να ριχτεί φως στις ύποπτες δραστηριότητες κρατικών λειτουργών.
Σύμφωνα λοιπόν με τα νεώτερα στοιχεία   ο ελεγχόμενος αστυνομικός δίνει υπηρεσιακό παρόν στην περιοχη του Κρανιδίου  εκεί που ανακαλύφθηκε προσφατως απο τον ΣΔΟΕ ο "φορολογικός παραδεισος" με την παρουσία περίπου 104  off shore εταιρειών που σχετίζονταν με την ανέγερση και την εκμεταλλευση ακινήτων.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών του ΣΔΟΕ «είναι πιθανόν οι καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούςτου αστυνομικού αλλά κι άλλων κρατικών λειτουργών της περιοχής να σχετίζονται με την οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή του Κρανιδίου και στο Πόρτο Χέλι όπου και εντοπίσθηκαν οι  υπεράκτιες  εταιρείες. Ομως εξετάζουμε κι αλλα ενδεχόμενα».
Εκτός από την παράνομη οικοδομική δραστηριότητα, στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών έχουν τεθεί και υποθέσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων αλλά και διακίνησης λαθρομεταναστών με πλοίαρια που προσεγγίζουν ερημικές ακτές της περιοχής.  Ο ίδιος πάντως ο αστυνοιμικός   φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι τα λεφτα στον λογαριασμό του προέρχονταν από δωρεά συγγενικού του προσώπου κι από την πώληση λαδιού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου