Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012


«Στην απαξίωση οδηγούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας»
Μετά από συνάντηση που είχε, πριν λίγες ημέρες, με εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και  των Σωμάτων Ασφαλείας, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
          «Το κλίμα έντονης ανησυχίας και ανασφάλειας στο οποίο βρίσκονται όλοι οι ένστολοι έχει ενταθεί, ιδιαίτερα, μετά από πολλά δημοσιεύματα που τελευταία κάνουν λόγο για τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας αλλά και για επιπλέον περικοπές μισθών και επιδομάτων των υπηρετούντων σ' αυτά που θα φθάσουν έως και το 20%. Ήδη, παρατηρούνται ελλείψεις σε υλικά και τεχνικά μέσα που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία ακόμη και ιδιαίτερα κρίσιμων μονάδων που προορίζονται για να διαφυλάξουν ύψιστα εθνικά και κοινωνικά αγαθά. 
           Εκτός αυτών, την τελευταία διετία οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις -ιδιαίτερα σε ορισμένους κλάδους αυτών, όπως οι ιπτάμενοι και τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων- και στα Σώματα Ασφαλείας, ζουν κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες αβεβαιότητας και απαξίωσης, αφού οι οριζόντιες μισθολογικές περικοπές είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά το εισόδημά τους. Κάτι βεβαίως που συμβαίνει με εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι είτε βρέθηκαν ξαφνικά στη στρατιά των ανέργων είτε είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται σε τέτοιο βαθμό ώστε η ζωή τους πλέον να εξουθενώνεται και να εξαθλιώνεται. Σε κάθε περίπτωση, ολόκληρος ο ελληνικός λαός πλήττεται από τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας που ελήφθησαν την τελευταία διετία. Σαφώς, όμως, η ιδιαιτερότητα των συνθηκών εργασίας των ένστολων είναι τέτοια που επιβάλλει μια ιδιαίτερη προσέγγιση και αντιμετώπιση.
          Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κάθε περαιτέρω μείωση δεν έχει μόνο ηθικό αντίκτυπο στο στελεχιακό δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά επιφέρει σοβαρότατες συνέπειες και στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και δράση τους. Τυχόν περαιτέρω περικοπές δεν θα σημάνουν μόνο νέα οικονομικά  προβλήματα για τους υπηρετούντες και τις οικογένειές τους, αλλά θα υποβαθμίσουν επιπλέον το έργο που επιτελούν και τη συνεισφορά τους στην κοινωνία.
          Όπως δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων από τους ήδη εξουθενωμένους οικονομικά συμπολίτες μας, έτσι δεν είναι δυνατόν και να καταδικάσουμε σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας τους ανθρώπους που θέτουν τις ζωές τους σε κίνδυνο για την εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, αλλά και της ασφάλειας και της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Αναμφίβολα, προέχει η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους. Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να σημαίνει την διάλυση της κοινωνίας, την ουσιαστική παραίτηση μας από την διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας και την αποδιοργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου