Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012


Και άλλη Καμόρα στο Βορρά
Εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, 5μελής εγκληματική οργάνωση, με τη σύλληψη 2 ελλήνων, 2 αλλοδαπών (άνδρας-γυναίκα) και 1 ομογενούς (προσωρινά κρατούμενου), ηλικίας από 28 έως 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Συμμορία», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών», «Πλαστογραφία», «Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» και επιπλέον για τους 2 ημεδαπούς και την αλλοδαπή γυναίκα, για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση, από τα τέλη Οκτωβρίου του 2011 και προέβαιναν στις κλοπές πολυτελών οχημάτων, αφαιρόντας συνολικά 2 αυτοκίνητα και 1 δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία στη συνέχεια απέκρυπταν σε υπόγειο χώρο στάθμευσης εμπορικού καταστήματος στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα φρόντιζαν για τη συνεχή μετακίνηση των οχημάτων και τις αλλαγές πινακίδων κυκλοφορίας, προκειμένου να μην εντοπιστούν.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Πλήθος εγγράφων και κλειδιών διαφόρων οχημάτων,
Μη κρατικές (πλαστές) πινακίδες οχημάτων,
1 σπρέυ πιπεριού,
1 σιδερένια αστυνομική ράβδος,
1 μαχαίρι και
3 φυσίγγια των 9 mm .
Επίσης, σε έρευνα στην μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας ιδιοκτησίας του 45χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
1 πιστόλι 9 mm , με γεμιστήρα εντός του οποίου υπήρχαν 2 σφαίρες 9 mm ,
1 χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και
12 σφραγίδες διαφόρων εταιριών και υπηρεσιών.
Επίσης, από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του προαναφερόμενου 45χρονου και επιπλέον 5 ημεδαπών, ηλικίας 28 έως 54 ετών, με την κατηγορία της «Απάτης» κακουργηματικής μορφής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, 31χρονος ημεδαπός, δήλωσε ψευδώς στις αστυνομικές αρχές την κλοπή πολυτελούς αυτοκινήτου, του οποίου ήταν συνιδιοκτήτης από κοινού με 54χρονη ημεδαπή, εξαπατώντας με αυτόν τον τρόπο την ασφαλιστική του εταιρία, λαμβάνοντας αποζημίωση 19.000 ευρώ.
Ψευδή δήλωση κλοπής του πολυτελούς αυτοκινήτου του πραγματοποίησε στις αστυνομικές αρχές και 48χρονος ημεδαπός, με την πρόθεση να λάβει υψηλή αποζημίωση από την ασφαλιστική του εταιρία.
Τα ανωτέρω αυτοκίνητα, τα έδωσαν σε 28χρονο ημεδαπό, προκειμένου να τα αποκρύψει και αυτός στη συνέχεια τα παρέδωσε σε 46χρονο ημεδαπό, για τον ίδιο σκοπό. Ο 46χρονος, τελικά, παρέδωσε τα αυτοκίνητα στον 45χρονο αρχηγό της οργάνωσης για να τα χρησιμοποιεί.
Σε έρευνα στην οικία του 45χρονου και σε υπόγειο χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος στη Δυτική Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 19 αυτοκίνητα και 3 δίκυκλες μοτοσικλέτες, μεταξύ των οποίων και τα προαναφερθέντα, ενώ διερευνάται η νομιμότητα κατοχής και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των υπόλοιπων αυτοκινήτων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου