Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012


Ο ναρκέμπορος προσέκρουσε σε καφάο
Κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 31.485 ευρώ
Συνελήφθησαν  στο Ηράκλειο Κρήτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ένας 38χρονος  και η 33χρονη  σύζυγός του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, έκθεση ανηλίκων, απείθεια και αντίσταση, κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, εξελίχθηκε πολυήμερη αστυνομική έρευνα και διαπιστώθηκε ότι οι δυο συλληφθέντες διακινούσαν ναρκωτικά, χρησιμοποιώντας ως μέσα μεταφοράς και διευκόλυνσης δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. και μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ επιπλέον εντοπίστηκαν συγκεκριμένα σημεία «καβάντζες», που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των ναρκωτικών.
Οι αστυνομικοί είχαν θέσει σε διαρκή επιτήρηση τα σημεία απόκρυψης και σε ένα από αυτά,  εμφανίστηκε ο 38χρονος  με Ι.Χ.Φ. για να παραλάβει τις ναρκωτικές ουσίες. Αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει, με επικίνδυνους ελιγμούς και εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών.
Επιπλέον, αφού συγκρούστηκε με άλλα δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα (το ένα σταθμευμένο και το δεύτερο σε κίνηση χωρίς να τραυματιστεί ο οδηγός του), έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε υποσταθμό (ΚΑΦΑΟ) της Δ.Ε.Η., με αποτέλεσμα το Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί και να πάρει φωτιά.
Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει πεζός και αντιστάθηκε σθεναρά στους αστυνομικούς, που κατάφεραν σε κοντινή απόσταση να τον συλλάβουν. Διακομίστηκε, με σταθμό του ΕΚΑΒ, σε νοσοκομείο καθώς είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο κατά την προσπάθεια διαφυγής του.
Μετά τη σύλληψη του 38χρονου, διαπιστώθηκε ότι εντός του Ι.Χ.Φ. είχε αφήσει τα τρία ανήλικα τέκνα του, ηλικίας από 7 έως 12 ετών, τα οποία με τις ενέργειες του εξέθεσε σε άμεσο κίνδυνο. Στο σημείο προσήλθε, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και η 33χρονη σύζυγός του, η οποία επίσης συνελήφθη.
Σε έρευνα στους δυο συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στη κατοχή του 38χρονου το χρηματικό ποσό των 640 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, ενώ στη κατοχή της 33χρονης, ένα κινητό τηλέφωνο. Επίσης σε έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της 33χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα δύο κινητά τηλέφωνα και δύο συσκευασίες, όμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται για την συσκευασία των ναρκωτικών.
Σε έρευνες στις οικίες τους, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Μύρωνα του Δήμου Γόρτυνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των 28.700 ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
ένα (1) ψηφιακό μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων,
αποδείξεις αναλήψεων και καταθέσεων μεγάλων χρηματικών ποσών και
βιβλιάρια καταθέσεων.
Επίσης, σε έρευνα στο κατάστημα που διατηρεί η 33χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των 2.145 ευρώ,
δύο (2) κινητά τηλέφωνα και
δύο (2) ζυγαριές ακριβείας.
Στο σημείο απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών, όπου εμφανίστηκε ο 38χρονος (σε πάροδο επί της Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) γυάλινο βαζάκι με τριάντα τέσσερις (34) νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους (60,7) γραμμαρίων, ενώ σε άλλο σημείο στην ιδία περιοχή, ένα (1) πλαστικό κυτίο με είκοσι τέσσερις (24) νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους (45,3) γραμμαρίων και μία (1) ζυγαριά ακριβείας.
Επιπλέον κατασχέθηκαν τα οχήματα, ως μέσα μεταφοράς και διευκόλυνσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου