Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012


Στη φάκα ο "νέος" ληστής τραπεζών
Τα κλεμμένα και το αεροβόλο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο 26χρονος
Εξιχνιάστηκαν , από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, δύο ένοπλες ληστείες που διαπράχθηκαν τις τελευταίες ημέρες, σε τραπεζικά καταστήματα στο κέντρο της Πάτρας. Συνελήφθη  άνδρας, ηλικίας 26 ετών, ενώ κατασχέθηκε ένα αεροβόλο πιστόλι και το χρηματικό ποσό των (5.950) ευρώ.
Η σύλληψη επετεύχθη,  στην Πάτρα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί, σε δύο οικίες του 26χρονου στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα αεροβόλο πιστόλι με μια γεμιστήρα, το χρηματικό ποσό των (5.950) ευρώ καθώς και τα ρούχα που φορούσε ο 26χρονος κατά τη διάπραξη των ληστειών.
Από αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, είχε διαπράξει τις παρακάτω ένοπλες ληστείες :
Πριν τρεις μέρες (30-12-2011) το μεσημέρι, εισήλθε σε υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank , στην Πάτρα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή όπλου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (12.000) ευρώ.
Πριν ένα μήνα περίπου (25-11-2011) το μεσημέρι, με τον ίδιο τρόπο, εισήλθε σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Πάτρα, όπου με την απειλή όπλου, αφαίρεσε αρχικά από το ταμείο το χρηματικό ποσό των (2.700) ευρώ και εν συνεχεία από πολίτη που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην τράπεζα το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κρατείται προκειμένου απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Πατρών.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή του δράστη σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου