Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών από τη Βουλγαρία
Συνελήφθησαν (4) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας στην περιοχή της Ερέτριας Ευβοίας.
Κατασχέθηκαν συνολικά -2.988- φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.
Εξαρθρώθηκε προχθες, (10-11-2011), το απόγευμα, στη περιοχή της Ερέτριας Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, εγκληματική ομάδα που αποτελούνταν από τέσσερις αλλοδαπούς υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 26,39,40 και 48 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για λαθρεμπόριο οινοπνευματωδών ποτών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί χθες το μεσημέρι, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν και έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση την οικία του 26χρονου αλλοδαπού στην Ερέτρια. Στη συνέχεια διαπίστωσαν να προσέρχονται εντός της οικίας οι τρεις συνεργοί του και να παραλαμβάνουν κιβώτια, τα οποία περιείχαν φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και να τα φορτώνουν στα πορτ μπαγκάζ τριών οχημάτων.
Μετά από επέμβαση των αστυνομικών συνελήφθησαν οι τέσσερις δράστες και σε έρευνα που ακολούθησε στα οχήματα καθώς και εντός της οικίας βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
2.988 φιάλες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών.
τέσσερις (4) συσκευές κινητών τηλεφώνων.
ένας (1) άμβυκας – αποστακτήρας τσίπουρου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας οι τέσσερις δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, «εγκέφαλος» της οποίας ήταν ο 26χρονος και το τελευταίο χρονικό διάστημα, προέβαιναν στην παράνομη εισαγωγή και διακίνηση οινοπνευματωδών ποτών από τη Βουλγαρία.
Η εισαγωγή τους στη χώρα μας πραγματοποιούνταν με φορτηγά αυτοκίνητα μεταφορικής εταιρείας, αποκρύπτοντας αυτά ανάμεσα σε σακούλες που περιείχαν ξυλοκάρβουνα.
Στη συνέχεια οι τέσσερις συλληφθέντες τα προωθούσαν με Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε. προς πώληση σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης των Αθηνών, αφού πρώτα αφαιρούσαν την ειδική ταινία επιβολής φόρου των Βουλγαρικών Αρχών, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο τεραστια οικονομικα οφέλη, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο.
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. και δύο (2) Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα με Βουλγαρικές πινακίδες ως μέσα μεταφοράς προϊόντων εγκλήματος.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας και παραγγέλθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από υπαλλήλους του Τελωνείου Χαλκίδας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγήθουν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου