Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011


Χρωστάει 3,2 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ η σύζυγος του υπουργού Νίκου Σηφουνάκη!Χρωστάει 3,2 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ η σύζυγος του υπουργού Νίκου Σηφουνάκη!
Την ώρα που η κυβέρνηση- επικαλούμενη τη διάσωση της χώρας, προσβλέπει στην αποκομιδή εσόδων από το υστέρημα των χαμηλόμισθων μέσω έκτακτων εισφορών και επιπρόσθετων φόρων, για μία ακόμη φορά, ταγοί του κράτους εμφανίζονται ως οι μεγαλύτεροι κακοπληρωτές. 
Ο λόγος για την κυρία Μαρί Δασκαλαντωνάκη, σύζυγο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Νίκου Σηφουνάκη, η οποία ως μέτοχος της οικογενειακής εταιρείας, χρωστάει στο ΙΚΑ ενοίκια ύψους 3,2 εκατομμύρια ευρώ (!) για το Μακεδονία Παλλάς. 
Το πολυτελές ξενοδοχείο- κατά πολλούς κόσμημα της Θεσσαλονίκης, Μακεδονία Παλλάς, που ανήκει στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, κινδυνεύει τώρα με «λουκέτο» εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και της συζύγου του πρώην υπουργού που έκανε για καιρό ότι δεν θυμάται τις οφειλές της στο Δημόσιο. 
Και ενώ οι «απλοί» φορολογούμενοι απειλούνται ακόμη και με αυτόφωρο σε περίπτωση που δεν καταβάλουν φόρους ή εισφορές στο κράτος, η κυρία Δασκαλαντωνάκη συσκέπτεται ανέμελη με τους συνεργάτες της αν θα καταλήξουν στη λύση του λουκέτου ή όχι για το ξενοδοχείο, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των οφειλών στο ΙΚΑ! 
Εκατοντάδες εργαζόμενοι στο πολυτελές ξενοδοχείο την ίδια ώρα αγωνιούν για το μέλλον τους καθώς κινδυνεύουν να βρεθούν εν μία νυκτί χωρίς δουλειά εν μέσω κρίσης, ενώ εδώ και τρεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Ερωτήματα εγείρει λοιπόν το γεγονός ότι η σύζυγος υπουργού του ΠΑΣΟΚ παραβλέποντας κάθε νομιμότητα «χρέωνε» για αρκετό καιρό το Δημόσιο, όταν η κυβέρνηση πάσχιζε να σώσει τα ταμεία κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και στους φοροφυγάδες.
Τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ χρέος στο Δημόσιο από την οικογενειακή εταιρεία της συζύγου του κ. Σηφουνάκη είναι τουλάχιστον πρόκληση για το κοινό αίσθημα εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στο σκηνικό της χώρας και εν μέσω οικονομικής αφαίμαξης των ελλήνων φορολογουμένων. 
Ενδεχομένως ο κ. Σηφουνάκης να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του, ως εντεταλμένης συμβούλου της Grecotel. 
Για μια ανάλογη όμως περίπτωση, η Άντζελα Γκερέκου παραιτήθηκε από υπουργός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου