Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011


Μπαγκλαντεσιανός λαθρομετανάστης απαίτησε 2.500 ευρώ από την εργοδότριά του για "συμπληρώσει" το ποσόν που του ζήτησαν για να "βγάλει πλαστά χαρτιά".
Τον είχε όλο το καλοκαίρι στη δούλεψή της στο εστιατόριο όπου διατηρεί σε τουριστική περιοχή, κρυμμένο στα έγκατα της κουζίνας που βρισκόταν κάτω από το χώρο σερβιρίσματος. θέτοντας όμως σε κίνδυνο την υγεία των πελατών της εφ όσον σαν λαθρομετανάστης δεν είχε το ειδικό βιβλιάριο που απαιτείται όταν εργάζεται κάποιος σε υπηρεσίες εστίασης ούτε τον είχε ελέγξει ποτέ γιατρός για μεταδοτικά νοσήματα όπως φυματίωση κλπ.
Τελείωσε το καλοκαίρι,έκλεισε το εστιατόριο και ο Μπαγκλαντεσιανός έφυγε γι αλλού. Χθες τηλεφώνησε στην πρώην εργοδότριά του για να ζητήσει απαιτητικά 2.500 ευρώ γιατί τόσα του χρειαζόντουσαν για να συμπληρώσει το ποσόν, όπως είπε ο ίδιος, για να πάει στην Πάτρα να "βγάλει χαρτιά" για να πάει στην Ιταλία, επειδή "η Ελλάδα είναι.....
τώρα φτωχή" και δε συμφέρει να μένει άλλο!!!!
Η γυναίκα πιέστηκε από το λαθρομετανάστη υπάλληλό της, ο οποίος προκειμένου να πάρει το ποσόν που χρειάζεται, δε δίστασε να την απειλήσει ότι τον είχε χωρίς ΙΚΑ και δεν έχει καμία σημασία που τον τον πλήρωνε καλά και του πρόσφερε και ύπνο !!!!!
"Αν δεν πληρώσεις, θα σε πάω στο ΙΚΑ!!!!"
Σκέφτεται να πάει στην Ασυτνομία αλλά δεν ξέρει πώς να δικαιολογήσει τη δική της παρανομία να τον απασχολεί χωρίς άδεια διαμονής. Από την άλλη καταλαβαίνει ότι πρέπει να καταγγείλει το περιστατικό γιατί έτσι ίσως, εξαρθρωθεί ένα κύκλωμα πλαστογραφίας.
Από τη μια οι ασυνείδητοι εργοδότες που για λίγα "αργύρια" δίνουν δουλειά σε λαθρομετανάστες αφήνοντας τους 'Ελληνες ανέργους, από την άλλη τα κυκλώματα πλαστογραφίας που έχουν εξελιχθεί σε ανθούσες επιχειρήσεις.
Πρέπει επιτέλους να γίνουν αυστηρότεροι οι νόμοι σε αυτή τη χώρα και προπάντων να τηρούνται! Όχι να μένουν μόνο στα χαρτιά. Να πέφτουν καμπάνες όπως αφαίρεση της ελληνικής ιθαγενείας σε Έλληνες δουλεμπόρους και πλαστογράφους και σε αλλοδαπούς πλαστογράφους - δουλεμπόρους φυλακή να μην ξαναβγαίνουν ποτέ πια έξω. Για τους λαθρομετανάστες άμεση απέλαση. Με συνοπτικές διαδικασίες.
Να υπάρχει ένας φόβος, όχι μπάτε σκύλοι αλέστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου