Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011


Αναστάτωσε το στράτευμα η «συνωμοσία»
Μπλέκουν ξαφνικά και την ΕΥΠ, ενώ οι Τούρκοι μιλούν για «βαριοπούλα» αλά ελληνικά
Κλίμα αναστάτωσης, αλλά συνάμα και οργής επικρατεί στις τάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μετά το δημοσίευμα της Κυριακής (στην εφημερίδα «Το Βήμα») για το περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων. «Ας σταματήσουν κάποιοι τα παιχνίδια με τις Ενοπλες Δυνάμεις, γιατί μόνον κακές υπηρεσίες προσφέρουν στη χώρα» ανέφερε στη «δημοκρατία» στρατιωτικός αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, τονίζοντας παράλληλα ότι τα θέματα αυτά χρειάζονται προσεκτικούς χειρισμούς.
Η προσέγγιση αυτή δεν σημαίνει ότι οι αξιωματικοί......
εγκρίνουν το συγκεκριμένο περιστατικό που, σύμφωνα με την εφημερίδα, συνέβη στη Σχολή Ευελπίδων ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, ωστόσο στέκονται με προβληματισμό για τη χρονική στιγμή που επιλέχτηκε να δημοσιοποιηθεί.
Αλλωστε έχουν περάσει ελάχιστες ημέρες από όσα φέρεται να είπε ο τέως πρωθυπουργός στις Κάννες περί... πραξικοπήματος και την εν συνεχεία καρατόμηση -με αυτό το πρόσχημα- της στρατιωτικής ηγεσίας.
Πάντως πολλοί ήταν εκείνοι οι αξιωματικοί που συμφώνησαν -με καταιγισμό τηλεφωνημάτων και προς την εφημερίδα μας- με το χθεσινό πρώτο θέμα της «δημοκρατίας», τονίζοντας με έμφαση ότι είναι αστείο το επιχείρημα ότι η δημοκρατία στη χώρα μας κινδυνεύει από μια απερίσκεπτη ενέργεια ενός 22χρονου ευέλπιδος. «Εκτός κι αν κάποιοι ενοχλούνται από την αποδοχή που έχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις στην κοινωνία και θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα» έλεγαν χαρακτηριστικά στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους. Πρόσθεταν μάλιστα ότι διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο όσοι διαμαρτύρονται υποκριτικά, «ξεχνώντας» τα εγκλήματα που έχουν συμβεί σε βάρος της Ελλάδας και των πολιτών της τα τελευταία δύο χρόνια από την κυβέρνηση του Μνημονίου και τους υποστηρικτές της.
Η οργή στον χώρο των στρατιωτικών, και όχι μόνο, μεγαλώνει μάλιστα, καθώς διαπιστώνουν ότι συνεχίζεται η προσπάθεια να στηθούν ολόκληρα «συνωμοτικά» (πλην όμως ευφάνταστα) σενάρια -ακόμη και με την εμπλοκή... μυστικών υπηρεσιών-, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, τον αποπροσανατολισμό και τη δημιουργία κλίματος φόβου για να επιβληθεί η σιωπή και η υποταγή.
Εν τω μεταξύ, με μια κίνηση με σαφή σημασία, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς επισκέφτηκε χθες τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων προκειμένου να ενημερωθεί από τον διοικητή της, ταξίαρχο Γιώργο Αρβανίτη, για την πορεία της ένορκης διοικητικής εξέτασης που ξεκίνησε για το συμβάν κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Την ίδια στιγμή, όπως ήταν φυσικό, πανηγυρίζουν οι Τούρκοι. Ειδικότερα, οι συκοφαντίες και οι σκευωρίες σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων από σκοτεινά κέντρα που απεργάζονται την απαξίωσή τους έχουν, φυσικά, χαροποιήσει τους Τούρκους, οι οποίοι ήδη μιλούν για... ανακάλυψη υπόθεσης «Βαριοπούλα» στην Ελλάδα»! 
Αυτός είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Milliyet», η οποία αναφέρει την υπόθεση των δήθεν «σταγονιδίων» στη Σχολή Ευελπίδων και την υπόθεση αυτή την παρομοιάζει με το σχέδιο «Βαριοπούλα» στην Τουρκία, που είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν! Η τουρκική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι πριν από λίγες εβδομάδες ο Γιώργος Παπανδρέου είχε παύσει από τα καθήκοντά του τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους τρεις αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων (και άλλους 15 ανώτατους αξιωματικούς, λέμε εμείς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου