Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011


Εκδήλωση του περιοδικού “Patria” στα Χανιά.
«Πρέπει να ανακτήσουμε την κυριαρχία μας»  Ομιλία του Γ.Γ. του Εθνικού Μετώπου, 
Εμ. Κώνστα 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του περιοδικού “Patria”, με πρωτοβουλία του συλλόγου «Κύδωνες», ομίλου μελέτης της ελληνικής ιστορίας, στις 10/10 στα Χανιά.
Ομιλητές ήταν οι: Εμ. Κώνστας, Δ. Ζαφειρόπουλος, Ν. Χυδίρογλου και Μπραουδάκης, με κεντρικό θέμα τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Δ. Ζαφειρόπουλος παρουσίασε το περιοδικό “Patria” κι αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία του, όπου τόνισε την ανάγκη προώθησης των εθνικών ιδεών και τη σημασία της πολλαπλής καταγραφής όλων των απόψεων, συχνά κι αντικρουόμενων. Το περιοδικό, όπως επεσήμανε, θέλει να δίνει συνεχώς στοιχεία προβληματισμού και όχι μασημένη τροφή.
Ο Ν. Χυδίρογλου από την πλευρά του αναφέρθηκε στην υπονομευτική δράση, που ασκούν διάφοροι κύκλοι, με στόχο την Κρήτη μας.
Ο κ.Ευάγγελος Μπραουδάκης αφηγήθηκε την ιστορία της ΕΛΔΥΚ και τη δράση των Κρητών πολεμιστών, ένας εκ των οποίων ήταν κι ο ίδιος, κατά την τουρκική εισβολή.
Ο Γ.Γ. του Εθνικού Μετώπου, Εμ. Κώνστας, ανέλυσε τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς και την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τονίζοντας κυρίως το γεγονός της πλήρους χειραγώγησής τους από την Τουρκία καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Επίσης εξέτασε την κρίση της δυτικής ηγεμονίας, τον παράγοντα Ισραήλ, την πιθανή δράση των Ισλαμιστών και άλλους φορείς που επιδρούν στο τοπίο της περιοχής. Επεσήμανε την άμεση αναγκαιότητα νέου προσανατολισμού της χώρας, καθώς και την πλήρη απόρριψη του χρεοκοπημένου πολιτικού κόσμου.
Κατά τη συνοπτική αναφορά για την τρέχουσα πραγματικότητα της Πατρίδας μας, με την ενθουσιώδη αποδοχή του ακροατηρίου, αναδείχθηκαν τα κύρια προβλήματα, που έχουν οδηγήσει στη σημερινή παρακμή. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κύριος Κώνστας, πρέπει πρώτα απ’ όλα να ανακτήσουμε την κυριαρχία μας.
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση
Ο Γ.Γ. του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ  Εμμ. Κώνστας κατά την διάρκεια της ομιλίας του.
Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος κατά την παρουσίαση του περιοδικού PATRIA
Άποψη από τον χώρο της εκδηλώσεως
Εικόνες από το βιβλιοπωλείο που λειτούργησε 
στον προθάλαμο της αιθούσης
http://vergianni.blogspot.com/2011/10/patria.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου