Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011


Ποινικές διώξεις σε βάρος των αποστράτων για την διαμαρτυρία στο Πεντάγωνο
ΣΟΚ! Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ": "Να συνεχίσουμε με συνέπεια τις εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου.Δικογραφία σε βάρος των απόστρατων αξιωματικών που διαδήλωσαν κατά των περικοπών των συντάξεων τους... στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχημάτισε η Ασφάλεια Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ασφάλεια κλήθηκε με «άνωθεν εντολή» να ξεκινήσει έρευνα, στο πλαίσιο όμως των αυτεπάγγελτα διωκόμενων αδικημάτων, έτσι ώστε να μην φανεί ότι ο Υπουργός Πάνος Μπεγλίτης κινήθηκε δικαστικά εναντίον των διαδηλωτών.
Έτσι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας συγκέντρωσαν όλο το οπτικό υλικό από τις κινητοποιήσεις και την «εισβολή» των απόστρατων αξιωματικών στο προαύλιο του Πενταγώνου, στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς και μαρτυρικές καταθέσεις στρατιωτικών που είχαν υπηρεσία την επίμαχη ώρα και υπέβαλαν τον φάκελο στον Εισαγγελέα.
Στην δικογραφία δεν περιλαμβάνονται ονόματα κατηγορούμενων αλλά μόνο τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και η ονομαστικοποίηση των κατηγοριών, αφού ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, θα γίνει από την τακτική ανάκριση.
Οι κατηγορίες αφορούν σε διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητες φθορές και απρόκλητη εξύβριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου