Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011


Ο ΛΑΘΡΟΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝΕΠΙΑΣΑΝ ΛΑΘΡΟΟΡΚ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ - ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΕΔΑΔ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ..ΗΛΙΟ & TV - ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ 7 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ
Η κατάσταση των Tμημάτων Μεταγωγών κρατουμένων (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, απόφ. της 25.10.2011, Ιμπράμ κατά Ελλάδος)
Ο προσφεύγων, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και βαριές σωματικές βλάβες, κρατήθηκε προσωρινά με δικαστική εντολή. Μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου παρέμεινε 4 μήνες και 5 ημέρες.
Παραπονέθηκε ότι ο τόπος της κράτησης δεν διέθετε κατάλληλο εξαερισμό και πρόσβαση στον ήλιο. Υπήρχε έντονη δυσοσμία. Δεν υπήρχε χώρος περιπάτου και δεν μπορούσε να βγει από το κελί του. Οι τουαλέτες και τα ντους δεν τηρούσαν τους όρους υγιεινής. Η Υπηρεσία δεν εξασφάλιζε τον επισιτισμό για τους κρατούμενους, και κάθε ένας δικαιούταν μόνο 5,87 ευρώ ανά ημέρα για τα γεύματά του που έρχονταν απ’ έξω και το ποσό αυτό δεν επαρκούσε να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες διατροφής του. Είχαν επίσης αποκοπεί από τον έξω κόσμο, λόγω της απαγόρευσης για την απόκτηση εφημερίδων και δεν υπήρχε τηλεόραση
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι οι συνθήκες κράτησης του αιτούντος στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με το χρονικό διάστημα της κράτησης (δηλ. 4 μήνες και 5 ημέρες), συνιστούν απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση, κατά παράβαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ.
Καταδίκασε δε το Δικαστήριο την Ελλάδα να καταβάλει στον προσφεύγοντα 7.000 ευρώ για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου