Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23 ΟΚΤ 2011 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ Δ.Ε                                                              
Ν. ΑΛΙΚΑΚΟΣ
http://apostratoi.blogspot.com
         Είναι κοινή η διαπίστωση, σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες, ότι η οικονομική κρίση που διέρχεται η Πατρίδα μας δεν είναι παρά ένα σύμπτωμα της βαθιάς πολιτικής, κοινωνικής, ηθικής και οικονομικής παρακμής που βίωσε και βιώνει  η Χώρα εδώ και  χρόνια. Έχει έρθει η ώρα ο Λαός να πληρώσει τις άφρονες λαϊκιστικές πολιτικές επιλογές που ακολουθηθήκαν από αυτούς που είχαν στα χέρια τους τις τύχες μας. Αλλά και που ο Λαός, ας το ομολογήσουμε από την αρχή, έχει τις δικές του ευθύνες γιατί στήριξε αυτούς που έβλεπε ότι κάποτε θα τον οδηγούσαν στο αδιέξοδο.
    Είναι όμως κοινή και η διαπίστωση ότι καλείται να πληρώσει μόνο ο Λαός. Τη τελευταία διετία, παρά τα μεγάλα λαϊκά ξεσπάσματα στις πλατείες του περασμένου  καλοκαιριού και πρόσφατα, οι Έλληνες έδειξαν αξιοθαύμαστη αντοχή στα καθημερινά κτυπήματα που δέχονται. Την αντοχή αυτή την έχουν διαγνώσει οι σημερινοί εκτελεστές των  αντιλαϊκών μέτρων και ως  λαϊκή ανοχή. Πιστεύουν ότι θα ξεπεράσουν τη λαϊκή πίεση   επειδή κυβερνά το σοσιαλιστικό κόμμα. Παρά τις ρητές και επανειλημμένες δημόσιες διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού ακόμη και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι θα αναζητηθούν οι ένοχοι και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη ουδείς έχει παραπεμφθεί. Όλοι επιδεικνύουν εξοργιστική απροθυμία να παραπέμψουν ενόχους. Προστατεύονται πίσω από τις διατάξεις του περιβόητου νόμου περί ευθύνης υπουργών που οδηγεί στην παραγραφή των αξιόποινων πράξεων και στην  ατιμωρησία.
    Οι διαπιστώσεις αυτές οδηγούν σε ένα συμπέρασμα:
    Ο Δημήτριος Βικέλας, ο μεγάλος Έλληνας διανοούμενος πριν από 150 χρόνια έγραφε: Εθνισμός , δηλαδή εθνική συνείδησις, δημιουργείται όταν εις την διάνοιαν όλων των πολιτών δημιουργείται μια και η αυτή σκέψις. Μία και η αυτή ιδέα. 
    Σήμερα, σε όλους τους Έλληνες έχει δημιουργηθεί μια και η αυτή ιδέα . Μια εθνική συνείδησις. Το σημερινό φαύλο και διεφθαρμένο μεταπολιτευτικό σύστημα εξουσίας πρέπει να εξαφανιστεί. Στη συνείδηση του Λαού είναι βαριά υπεύθυνο και ένοχο. Όχι μόνο για το σημερινό προδοτικό του ρόλο αλλά και για το χυδαίο παρελθόν του.
     Η σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση κυβερνά στηριζόμενη στα ασύστολα και συνεχή ψεύδη της. Ψεύδη που ξεπερνούν κατά πολύ τα συνήθη που είχε εκπαιδευθεί  να ανέχεται ο Λαός  από τους επαγγελματίες πολιτικούς. Στις τελευταίες εκλογές απέσπασε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του με το λαϊκιστικό όσο και χαμηλής εμπνεύσεως σύνθημα « λεφτά υπάρχουν». Τα πρωτοφανή αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει συστηματικά, η υποθήκευση όχι μόνο της παρούσης γενιάς αλλά και των μελλοντικών, την φέρνουν σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή εντολή που έλαβε το Οκτώβριο του 2009.
Στερείται  πλέον κάθε νομιμοποίησης. Το Σύνταγμα καταπατείται καθημερινά στη βασική του διάταξη. Το θεμέλιο του πολιτεύματος δεν είναι πλέον η λαϊκή κυριαρχία. Βρίσκεται παράνομα στην εξουσία  χωρίς να έχει  καμία νόμιμη και συνταγματική σύνδεση με τη λαϊκή βούληση.
    Ο Πρωθυπουργός πριν από ένα μήνα εδώ στη Θεσσαλονίκη προσπάθησε με τον ξέπνοο λόγο του να τονώσει το λαϊκό φρόνημα ότι θα κερδίσει και αυτή τη μάχη. Δεν πιστεύει κανείς πλέον τα λόγια του. Ίσως περισσότερο από όλους ο ίδιος, ο οποίος συνειδητά αποκρύπτει την αλήθεια. Η χρεοκοπία της Χώρας είναι αναπόφευκτη. Από μήνα σε μήνα και από εβδομάδα σε εβδομάδα το εισόδημα του Λαού διαρκώς συρρικνώνεται με τη λήψη μέτρων  τα οποία πριν λίγες μέρες είχαν κατηγορηματικά διαψευστεί. Η κοινωνία παρακολουθεί με αγωνία. Οι επαγγελματικές ομάδες βρίσκονται σε απόγνωση. Η αγορά και το εμπόριο σε παράλυση. Το κράτος σε αποσύνθεση. Η Κυβέρνηση σε πλήρη αστάθεια. Το Κοινοβούλιο παγιδευμένο στις κομματικές νοοτροπίες. Άγχος, φοβία, ανασφάλεια, και αβεβαιότητα κυριαρχεί στις λαϊκές μάζες. 
     
    Το συντηρητικό κόμμα και ο αρχηγός του συνεχίζουν τον φθηνό και ανυπόφορο λαϊκισμό. Με υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση των δανείων, με προσποιητό ελπιδοφόρο λόγο για αναθέρμανση της οικοδομής, της γεωργίας, της αλιείας, της κτηνοτροφίας, του τουρισμού, της ναυτιλίας, με ξένες επενδύσεις και με φοροελαφρύνσεις ξεπέρασε κάθε λαϊκίστικο προηγούμενο των αρχηγών του κόμματος αυτού. Όλα για το Λαό και σε καλή τιμή. Πως όμως θα γίνουν όλα όσα υπόσχεται;
    Υπόσχεται λιγότερο κράτος χωρίς απολύσεις. Το 1981 το πολιτικό σύστημα παρέλαβε ένα κράτος  220.000 δημοσίων υπαλλήλων. Οι κατοπινοί ηγέτες, προεξάρχοντος του μεγαλύτερου δημαγωγού και λαοκόλακα  που ανέδειξε ο νεοελληνικός πολιτικός βίος, φρόντισαν να το παραδώσουν το 2009 σε 1 εκατομ υπαλλήλους. Οδήγησαν όλο το παραγωγικό δυναμικό της Χώρας με εγκληματική ανευθυνότητα προς το δημόσιο τομέα με αντάλλαγμα τη ψήφο.
    Υπόσχεται καλλίτερη παιδεία. Το 1975 εισήρχοντο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τη Χώρας μας 15.000 νέοι και νέες. Σήμερα με μικρότερο αριθμό αποφοίτων από τα Λύκεια της Χώρας εισέρχονται 80.000, με επιστημονικό προσανατολισμό, οδηγούμενοι με μαθηματική ακρίβεια στη μαύρη τρύπα της ανεργίας,
    Υπόσχεται ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Το 70% του ελληνικού πληθυσμού κατοικεί σε αστικές πεδινές περιοχές σε μια χώρα που το 80% της επιφάνειάς της καλύπτεται από όρη και βουνά. Η Αθήνα μόνο με τον τερατώδη τριτογενή της τομέα κατοικείται από 6 εκατομ ανθρώπους.
    Πως λοιπόν θα επιτύχει όλα όσα υπόσχεται; Που θα βρεί το παραγωγικό δυναμικό για να κάνει πράξη τους οραματισμούς του; Πως θα ξεπεράσει τα κολοσσιαία μεγέθη που αυτός και οι συνάδελφοί του επαγγελματίες πολιτικοί έφεραν στη Χώρα; Αστυφιλία και δημοσιοϋπαλληλισμός  με   γενικό φόντο , την οικογενειοκρατία, τη διαπλοκή με  τα δημοσιογραφικά και οικονομικά συμφέροντα , τη διαφθορά  και τη συναλλαγή μας έσπρωξαν σε ένα καταθλιπτικό, αντιπαραγωγικό και αντιοικονομικό μοντέλο ανάπτυξης. Απομάκρυναν τους Έλληνες  από τη πρωτογενή παραγωγή. Στέρησαν την ελληνική ναυτιλία από τα ελληνικά πληρώματα, που με το προσκομιζόμενο συνάλλαγμα τους υπήρξαν πυλώνες για την εθνική οικονομία μας.
   Πως θα εξασφαλίσει τις ξένες επενδύσεις, οι οποίες μειώνονται από έτος σε έτος κατά 50%; Θα έλθουν ξένοι επενδυτές  όταν στο κέντρο της Αθήνας ισχύει ο νόμος της κουκούλας; Ποια είναι η ψυχολογία των ξένων επενδυτών όταν χρόνια ολόκληρα  το ξένο κεφάλαιο θεωρείται « ξένη ακρίδα»;
    Ασυγχώρητος λαϊκισμός. Επίμονη παλαιοκομματική γλώσσα. Φθαρμένες μέθοδοι εξαπάτησης του Λαού. Το πολιτικό κόμμα του συντηρητικού χώρου εδώ και χρόνια ξεπούλησε την ιδεολογία και  τις αρχές  της μεγάλης μεταπολεμικής εθνικής παράταξης, της οποίας υπήρξε κληρονόμος, για λίγες αριστερές ψήφους που θα το έστελναν στα κυβερνητικά έδρανα. Το κόμμα αυτό σήμερα δεν έχει κανένα ψυχικό σύνδεσμο με τους Έλληνες που χρόνια πίστεψαν σ’ αυτό και στήριξαν τις ελπίδες τους για ένα σύγχρονο, σοβαρό, δημοκρατικό και  φιλοπρόοδο  ευρωπαϊκό κράτος. Μετατράπηκε σε
ένα ψηφοθηρικό κόμμα διακατεχόμενο από το άγχος της μιμήσεως των αριστοτεχνών λαϊκιστών αντιπάλων της.  
     Όχι μόνο του σοσιαλιστικού κόμματος αλλά και των κομμάτων της αριστεράς, τα οποία σήμερα επενδύουν πολιτικά στην επερχόμενη καταστροφή που θα φέρει η χρεοκοπία. Αδύναμα και ανίκανα να προτείνουν υπεύθυνες λύσεις. Βυθισμένα στην πολιτική ανευθυνότητά τους πιστεύουν ότι παρουσιάζονται εξαγνισμένα στο Λαό γιατί δεν μετείχαν στην εξουσία. Μπορεί μεν να μην κυβέρνησαν  τη Χώρα αλλά ανέδειξαν τη περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου σε όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς, κρατικούς και δημοσιογραφικούς τομείς που κατά βάση εξετράφη στους κόλπους της αριστεράς. Την πλέον φιλοχρήματη και ηθικά ανερμάτιστη ιθύνουσα τάξη που γνώρισε ο τόπος μας. Αυτή εκμηδένισε συστηματικά τους συνεκτικούς ιστούς της ελληνικής κοινωνίας. Τον δάσκαλο, τον καθηγητή, τον αστυνομικό, τον αξιωματικό, τον προϊστάμενο, τον διευθυντή της δημόσιας υπηρεσίας, τον παπά, τον επιστήμονα, τον έμπορο, τον απλό πατριώτη Έλληνα που πίστευε στις εθνικές και χριστιανικές αξίες. Και τους αντικατέστησε με τον «κομματικό φίλο και σύντροφο», με τον συνδικαλιστή , με τον δημοσιογράφο δικαστή και εισαγγελέα του βραδινού δελτίου, με τον άθεο και αστράτευτο καλλιτέχνη της θολοκουλτούρας, με τον επαγγελματία κομματάνθρωπο.
     Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος ξεχασμένο απομεινάρι  της ιστορίας  πασχίζει να κρατήσει τους ψηφοφόρους του. Η Χώρα καταρρέει οικονομικά και ηθικά και το κόμμα αυτό βρίσκει την ώρα να αναστήσει  πολιτικά τα φαντάσματα του φοβερού  παρελθόντος. Πνιγμένο στην θλιβερή εσωστρέφεια  του επιδιώκει τη διατήρηση των παθών. Κάθε καλοκαίρι βουλευτές και στελέχη του κόμματος οργώνουν τα χωριά των ορεινών περιοχών της Ελλάδος όπου διαδραματίστηκαν τα σκληρά γεγονότα της κατοχής και του εμφυλίου για να ξύσουν τις πληγές. Ελπίζουν πως  από τη δυσωδία του πύου   θα εξοικονομήσουν και λίγες ακόμη ψήφους. Το κόμμα αυτό ιστορικά έχει τελειώσει. Εξακολουθεί να επαγγέλλεται τη σοσιαλιστική επανάσταση με τον αναχρονιστικό και νεκρωμένο πολιτικό του λόγο.  Δεν έχει τίποτα να προσφέρει πλέον στον Ελληνικό Λαό. Οφείλει να παραδώσει τα αρχεία του και την περιουσία του και να διαλυθεί.  
     Όσο για το άλλο πολιτικό κόμμα που θέλησε να λαϊκίσει με πρόταγμα τη θρησκευτική πίστη των ευαίσθητων Ορθοδόξων Ελλήνων και το δεξιοτέχνη αρχηγό του, ζογκλέρ των πολιτικών ακροβασιών , που τριγυρίζει σε όλο το πολιτικό φάσμα ελπίζοντας ότι θα συγκινήσει όλο και κάποιον απογοητευμένο ψηφοφόρο, διαφαίνεται πια ότι ο Λαός ήδη έχει κρίνει τη τύχη του. Την ίδια τύχη επιφυλάσσει και στο νέο θνησιγενές κόμμα της θυγατέρας της γνωστής πολιτικής οικογενείας, η οποία αφού απέτυχε να κερδίσει την αρχηγία του συντηρητικού κόμματος, καταγγέλλει  σήμερα τον δικομματισμό τον οποίο υπηρέτησε επί 20 έτη, από διάφορα πολιτικά αξιώματα, υποστηρίζοντας πως έκαμε και αυτή  την αυτοκριτική της.
      Αγαπητοί φίλες και φίλοι το σημερινό πολιτικό σύστημα εξουσίας είναι ένα και ενιαίο, παρά τις φαινομενικές διαφορές του. Δομήθηκε στα μεταπολιτευτικά χρόνια με δύο κύρια χαρακτηριστικά . Τη διασπάθιση του δημοσίου πλούτου και την ατιμωρησία . Ο δε τύπος του πολιτικού που ανέδειξε αναγνωρίζεται από την ασυγκράτητη βουλιμία του να επιπέσει άπληστα επί του εύκολου δημοσίου χρήματος χρησιμοποιώντας ως αποκλειστικά μέσα το χυδαίο λαϊκισμό και την ανήθικη συναλλαγή. Το πρόβλημα της μεταπολίτευσης ήταν ότι οι πολιτικοί, στην πλειοψηφία τους, είδαν την ενασχόληση με την πολιτική ως την ευκαιρία της ζωής τους για την γλυκιά ζωή. Δεν ένοιωσαν ότι η ανάληψη των κρατικών πολιτικών ευθυνών ισοδυναμούσε με την ανάληψη του σταυρικού φορτίου. Στο νού τους δεν είχαν τίποτε άλλο παρά σταυρούς. Όχι τον Σταυρό του Χριστού, μακάρι να είχαν τουλάχιστον πίστη, αλλά τον σταυρό του ψηφοδελτίου, εις τον οποίο και μόνο προσκυνούν και λατρεύουν.
     Τα πολιτικά κόμματα ακόμα και σήμερα που το μεταπολιτευτικό σύστημα εξουσίας καταρρέει  καταφεύγουν στον λαϊκισμό και στο ψέμα. Δεν είχαν τη δύναμη και το θάρρος να μιλήσουν με ειλικρίνεια στο Λαό. Γιατί πάντοτε είχαν ως μέτρο όχι την αλήθεια αλλά το πολιτικό κόστος.
     Για το Λαό μας δεν υπάρχει πλέον δρόμος επιστροφής στην ελπίδα , στην ασφάλεια και σιγουριά μέσα σ’ αυτό το νοσηρό πολιτικό σύστημα. Μόνοι μας θα αντιμετωπίσουμε ότι μας επεφύλαξαν οι ανάξιοι και καταστρεπτικοί  πολιτικοί. Όταν θα έρθει η ώρα των ακραίων κοινωνικών φαινομένων , όταν η λαϊκή οργή θα ξεχειλίσει αυτοί και οι οικογένειες τους  θα φροντίσουν να εξαφανιστούν με τις εξασφαλισμένες  καταθέσεις στο εξωτερικό. Και να εγκαταλείψουν μόνο τους το θύμα τους. Τον Ελληνικό Λαό. 


      Το υπάρχον πολιτικό σύστημα εξουσίας πρέπει έγκαιρα να εξαφανισθεί. Αυτή είναι σήμερα η λαϊκή απαίτηση. Και δεν πρόκειται να γίνει αυτό αν δεν υπάρξουν νέες πολιτικές δυνάμεις, να τολμήσουν να βγούν μπροστά  και να αμφισβητήσουν την δήθεν ισχύ του που εκπορεύεται από την οικονομική και δημοσιογραφική υποστήριξη των κρατικοδίαιτων διαπλεκομένων. Ένα χάρτινος πύργος είναι που τη δύναμή του την αντλεί από το ψέμα και την εξαπάτηση του Λαού. Όταν ο Λαός αποφασίσει να συντρίψει αυτό το διαπλεκόμενο φαύλο σύστημα καμία δύναμη δεν θα μπορέσει να το προστατεύσει. Ούτε εγχώρια ούτε ξένη.
     Ο κάθε λογικός, σώφρων και υπεύθυνος πολίτης απέναντι στον εαυτό του, στα παιδιά του και στην Πατρίδα του πρέπει να  αντιληφθεί το μέγεθος  της πραγματικής δυνάμεώς του, να σταματήσει  τη δουλική συμπεριφορά προς τους δήθεν ισχυρούς πολιτικούς και να αποφασίσει τη σύγκρουση.
     Εμείς κάτω από την πίεση της ζοφερής πραγματικότητας αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά πιστεύοντας στην αναγκαιότητα της πολιτικής δράσεως.  Του μόνου έντιμου, ειλικρινούς, νόμιμου, δημοκρατικού, συνταγματικού αλλά και τελεσφόρου δρόμου που υπάρχει. Με πίστη στη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ξεφύγει ο τόπος μας από το δυσοίωνο μέλλον του. Για να μη δούν ξανά με σπαραγμό  οι Ελληνίδες μάνες τα παιδιά τους να μεταναστεύουν δεχόμενη η Πατρίδα μας ίσως το σκληρότερο χτύπημα. Να χάσει τα παιδιά της στις ξένες Πατρίδες.
     Είμαστε απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Πολίτες πλέον απαλλαγμένοι από τις συνταγματικές δεσμεύσεις και τις απαγορεύσεις. Βλαστοί και εμείς από τα κλωνάρια του Λαού.  Προερχόμενοι από οικογένειες  εργατών, αγροτών, υπαλλήλων από τα σπλάχνα του Λαού. Δεν προερχόμαστε από πολιτικές δυναστείες, ούτε από εύπορες οικογένειες μεγαλωμένοι στις ανέσεις και με τις εξασφαλισμένες σπουδές στο εξωτερικό. Ούτε εμβαπτισμένοι στις κομματικές κολυμπήθρες εις το όνομα του κόμματος. Ξεκινήσαμε στις 15 του περασμένου Αυγούστου. Εμπνεόμενοι ιστορικά από τη πρωτοβουλία του Στρατιωτικού Συνδέσμου που την ίδια ημέρα το 1909 με την τολμηρή πράξη του ταρακούνησε και τότε το φαύλο πολιτικό σύστημα  και αποτέλεσε την αρχή για το μεγάλο εθνικό τίναγμα της
δεκαετίας του 1910-1920 και την απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών και πληθυσμών. Μεταξύ των οποίων και  την  πόλη που σήμερα βρισκόμαστε που σε λίγες ημέρες θα γιορτάσει την επέτειο της απελευθερώσεως της και της ένταξης της στους κόλπους της γλυκιάς Πατρίδας. Αν δεν είχε υπάρξει ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος του 1909 το Ελληνικό Κράτος θα συνέχιζε και τότε τη μακάρια πορεία του .
    Με απόλυτη πίστη στο θρησκευτικό και ιστορικό συμβολισμό της ημέρας προχωρήσαμε με σκοπό να συνεγείρουμε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις. Να
καλέσουμε όλους τους αποστράτους αξιωματικούς και τους πατριώτες πολίτες ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις να συνδεθούν μαζί μας σε έναν νέο σύνδεσμο.   
    Σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη εκθέτουμε για πρώτη φορά τους προγραμματικούς μας πολιτικούς στόχους.  Θα ακούσετε στη συνέχεια και από άλλους ομιλητές τι θα κάνουμε και τα επόμενα βήματά μας. Παίρνουμε το θάρρος να εξηγήσουμε  τις πολιτικές μας ιδέες στο φιλόξενο κοινό της Θεσσαλονίκης γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στα γνήσια και εθνικά αντανακλαστικά του.
     Απευθυνόμαστε προς όλους τους αποστράτους αξιωματικούς  και στις οικογένειές τους . Προς κάθε  Έλληνα και Ελληνίδα που εμπιστεύεται την τιμιότητα, την αγνότητα  και τις καθαρές ελληνικές θέσεις των αποστράτων αξιωματικών. Ζητούμε τη στήριξή σας και τη συμμετοχή σας για να ασκήσουμε την πολιτική παρέμβαση και να σταματήσουμε την Πατρίδα από τον μοιραίο κατήφορο και να ανορθώσουμε το διαλυμένο Ελληνικό Κράτος, να ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση και το φρόνημα του ο Ελληνικός Λαός .  
      Θα ελεγχθούν και θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι που άσκησαν την πολιτική εξουσία και οδήγησαν τον Ελληνικό Λαό στην υποδούλωση. Δεν θα ανεχθούμε την ατιμωρησία. Θα προκαλέσουμε τη ψήφιση ειδικών νόμων,  για τη διερεύνηση   των αιτίων της εξαθλίωσης των δημοσιονομικών. Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα πληρώσουν. Δεν θα κρυφτούν πίσω από τις αισχρές παραγραφές ούτε από την μεθοδευμένη αφάνειά τους.  
      Θα προκληθεί η ψήφιση νέου Συντάγματος για να σταματήσει η   κομματοκρατία και βουλευτοκρατία με τα προκλητικά βουλευτικά προνόμια. Θα ενσωματωθούν οι βασικές διατάξεις του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής.                
     Θα εκπονηθεί και θα εφαρμοσθεί εθνικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειών στις μεγαλουπόλεις αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν στην ελληνική επαρχία. Το Κράτος θα τους βοηθήσει αποφασιστικά και έτσι θα ζωντανέψει  η λαμπρή ελληνική επαρχία που χάρισε τον πολιτισμό μας. Θα ανανεωθεί η ελληνική ύπαιθρος με ανθρώπινο παραγωγικό δυναμικό που θα συντελέσει στην αληθινή ανάδειξη της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και στη παραγωγή προϊόντος    
Θα αναβαθμισθεί η ελληνική παιδεία με το ανοιχτό σχολείο.  Το Σχολείο θα αποτελέσει διαρκή και ανοιχτή εστία παραγωγής ελληνικής και χριστιανικής αγωγής. Με σεβασμό στις πολιτιστικές και θρησκευτικές ετερότητες των χιλιάδων αλλοδαπών που κατέκλυσαν τη Χώρα μας θα προτάξουμε σθεναρά το αξεπέραστο πρότυπο του Έλληνα και Χριστιανού Ορθοδόξου πολίτη έναντι του παγκοσμιοποιημένου πολίτη. Θα σταματήσει η χρόνια παραπαιδεία που λυγίζει τον έλληνα οικογενειάρχη  με τα υπέρογκα ποσά. Θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων πανεπιστημίων. Θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός των εισαγομένων  στην τριτοβάθμια παιδεία, τον οποίο ψηφοθηρικά και ανεύθυνα έφθασαν στα σημερινά αδιέξοδα του.
        Θα εμπεδωθεί η ασφάλεια της περιουσίας και της ζωής των πολιτών. Η Χώρα δεν θα ξαναβιώσει τις εικόνες του επαίσχυντου Δεκεμβρίου του 2008. Το Κράτος επιτέλους θα ανταποκριθεί στην αποστολή του χωρίς να υπολογίζεται το πολιτικό κόστος. Αν χρειάζεται να επιδεικνύει αποφασιστικότητα και δυναμισμό προς προστασία του κοινωνικού συμφέροντος δεν θα υπάρχει δισταγμός. Οι μεγαλουπόλεις θα λυτρωθούν από την εξουσία της κουκούλας.
       Θα σταματήσει η διαφθορά στη δημόσια διοίκηση. Θα ξαναβρεί την  υπόληψή του το Κράτος και οι υπηρέτες του.  
     Θα περικοπούν οι αλόγιστες δημόσιες δαπάνες. Στόχος της εθνικής  οικονομίας είναι η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος. Η επίτευξη του στόχου αυτού δεν είναι αδύνατη. Τη τελευταία διετία έχουν περικοπεί οι μισθοί και οι συντάξεις. Που πηγαίνουν τα χρήματα αυτά; Τη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή δεν υπάρχει άλλος τρόπος να την επιτύχουμε . Πρέπει ο Λαός να αντέξει. Και τα δάνεια θα αποπληρωθούν. Και άλλες φορές το Ελληνικό Κράτος βρέθηκε στη θέση του οφειλέτη έναντι των ξένων ομολογιούχων. Χρειάζεται αυστηρός έλεγχος και τίμια διαχείριση του ιδρώτα του Λαού. Για να σώσουμε από το ξεπούλημα το δημόσιο πλούτο της Χώρας που ετοιμάζουν οι σημερινοί κυβερνητικοί εντολοδόχοι για τον οποίο έχυσαν το αίμα τους οι πατέρες μας. Για να δώσουμε ελπίδα στα παιδιά μας.
     Τέλος με την παρουσία μας στο Κοινοβούλιο θα ωθήσουμε δυναμικά στη διάλυση το υπάρχον πολιτικό σύστημα εξουσίας και στην αντικατάστασή του με νέες πολιτικές δυνάμεις. Δεν μπορεί αυτοί οι οποίοι υπήρξαν οι δόλιοι ένοχοι σήμερα να εμφανίζονται ως σωτήρες μας. Αυτή θα είναι η μέγιστη εθνική υπηρεσία μας.  
      Η πρωτοβουλία μας από αποστράτους αξιωματικούς προς ίδρυση πολιτικού κόμματος  δημιουργεί τις στέρεες προϋποθέσεις για να ανοίξει οδρόμος προς τις γνήσιες, άδολες, τίμιες, λαϊκές, δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις να αναλάβουν το μέλλον της Πατρίδας μας.
      Είναι στην κρίση του κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας να σταθμίσουν τις συνθήκες  και να αποφασίσουν. Ή θα παραμείνουν άτολμοι   και δειλοί στη σιγουριά τους ή θα εγερθούν από τη θέση τους   και θα ακολουθήσουν τη φωνή της καρδιάς τους .
     Τουλάχιστον όταν θα αντικρίζουν τα παιδιά τους δεν θα αισθάνονται ένοχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου