Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011


Απασχολούσε παράνομους μετανάστες
Έλεγχοι σε 12 βιοτεχνίες, βιομηχανίες, εργοστάσια, εργαστήρια και αποθήκες τροφίμων, οι οποίες απασχολούν κυρίως αλλοδαπούς, διενεργήθηκαν χθες στο... πλαίσιο εξόρμησης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, για εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν και εργάζονται παράνομα στη χώρα μας, προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα λειτουργίας τους, καθώς και η ύπαρξη των προϋποθέσεων που προβλέπονται για την εργασία του προσωπικού (παράνομη παραμονή και εργασία αλλοδαπών, καταστάσεις εργασίας, βιβλιάρια υγείας, άδειες εργασίας κ.λπ.).
Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν 41 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 14. Πρόκειται για δέκα υπηκόους Μπαγκλαντές, δύο υπηκόους Πακιστάν και δύο ημεδαπούς, οι οποίοι στερούνταν νομίμων εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στην χώρα.
Όπως προέκυψε, σε κατάστημα- βιοτεχνία επιδιόρθωσης ενδυμάτων (φασόν) στο Περιστέρι, ο ιδιοκτήτης αυτής, που απουσίαζε από το χώρο κατά την διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται, απασχολούσε μεταξύ άλλων και οκτώ από τους ανωτέρω συλληφθέντες αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούντο παντελώς άδειας παραμονής και εργασίας, ενώ την βιοτεχνία λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος ένας εκ των συλληφθέντων.
Για τα αποτελέσματα των ελέγχων ενημερώθηκαν το Σ.Δ.Ο.Ε., το Ι.Κ.Α., οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εργασίας Νομαρχιών, καθώς και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου