Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το κόμμα στο ΙΚΑ

Η Ελλάδα μετά το μνημόνιο και την τρόικα, θα έπρεπε, κανονικά, να είναι μια άλλη Ελλάδα. Μια χώρα συνειδητοποιημένη. Μια χώρα σοβαρή. Μια χώρα που έμαθε από τα λάθη της. Μια χώρα που ξεπερνά τις παθογένειές της.
Αυτή θα έπρεπε να είναι η Ελλάδα. Και τώρα, προσγειωθείτε στην Ελλάδα του 2010, όπου λίγα πράγματα αλλάζουν. Και σίγουρα, όχι τα πιο σημαντικά.
Σε μια χώρα λοιπόν που ουσιαστικά βρίσκεται υπό κηδεμονία (για κατοχή, μιλούν άλλοι), η Κυβέρνηση ενός κόμματος που ιδρύθηκε ως Κίνημα, και μάλιστα με ιδεολογικό αυτοπροσδιορισμό τον σοσιαλισμό, τοποθετεί διοικητή του ΙΚΑ, δηλαδή του μεγαλύτερου Ασφαλιστικού Οργανισμού, τον… Γενικό Διευθυντή των κομματικών υπηρεσιών του!
Με όλο τον σεβασμό προς τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, που αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όφειλε να έχει αρνηθεί την πρόταση που του έγινε. Γιατί οι συνειρμοί που προκαλούνται, αδικούν πρωτίστως τον ίδιο. Παραπέμπουν στις εποχές του συνθήματος ‘κόμμα και κράτος Θόδωρος Τσουκάτος’. Θυμίζουν το παλαιό, το πολύ παλαιό ΠΑΣΟΚ, για το οποίο, το κράτος ήταν λάφυρο.
Κάτι αντίστοιχο βέβαια είχε κάνει και ο Καραμανλής το 2004, με τον αείμνηστο Ιωάννη Βαρθολομαίο, τότε Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας. Το ίδιο κατακριτέα ήταν και εκείνη η επιλογή. Μόνο που, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία, μεταξύ άλλων, για να αλλάξει τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης Καραμανλή. Όχι για να την αντιγράφει, και μάλιστα στα χειρότερά της…
Ο Εμμανουήλ Ζερβός είναι κοινωνιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου