Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011


Ενημέρωση στη Βουλή για τα προβλήματα στον Άγιο Παντελεήμονα
Την «απαίτηση» για βοήθεια των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα μετέφερε στους βουλευτές ο Πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Σπύρος Γιαννάτος, ο οποίος ενημέρωσε την Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την μελέτη του μεταναστευτικού για τα προβλήματα της περιοχής. 
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα - η οποία, όπως είπε, αριθμεί 3.500 μέλη, εκ των οποίων οι 564 είναι Πολωνοί, Ρουμάνοι Βούλγαροι και άνθρωποι....................
άλλων εθνοτήτων - ανέφερε πως το κράτος και τα κόμματα δεν προσφέρουν βοήθεια. «Η κατάσταση, όμως, παραμένει ανεξέλεγκτη κι οι άνθρωποι που ζουν εκεί δεν μπορούν ούτε να την ανεχτούν, αλλά ούτε και να την αντέξουν πια, απαιτούν βοήθεια και ζητούν να ισχύσουν οι νόμοι», είπε ο κ. Γιαννάτος.
Το Αφγανιστάν μεταφέρθηκε στις γειτονιές μας», είπε χαρακτηριστικά και περιέγραψε μια «εμπόλεμη» καθημερινότητα, κατά την οποία μετά τις 9 το βράδυ δεν μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς, ενώ οι ηλικιωμένοι δεν τολμούν να ξεμυτίσουν ασυνόδευτοι, ούτε καν για να πάνε να πάρουν την σύνταξή τους, μετά τα κρούσματα ξυλοδαρμού και κλοπών που έχουν υποστεί πολλοί.
Ακόμη ο κ. Γιαννάτος είπε ότι έσβησε κι η εμπορική ζωή της περιοχής, αφού κάποτε υπήρχαν 70 καταστήματα Ελλήνων ιδιοκτητών και σήμερα μόνον πέντε, ενώ λειτουργούν από αλλοδαπούς μαγαζιά, χωρίς ταμειακές μηχανές και χωρίς άδειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου