Τρίτη 15 Μαρτίου 2011


ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΛΑΤΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: "ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ"
Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την χρήση ως εναλλακτικού εκπαιδευτικού υλικού από τα Λύκεια της χώρας, ανθελληνικού τετράτομου έργου για την Κοινή Βαλκανική Ιστορία. Το πλήρες κείμενος της Ερώτησης έχει ως εξής.
Συμφώνως με επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου (εκπροσωπούν τούς Μακεδόνες των ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλίας, Ευρώπης και Αφρικής) προς τον κ. Στυλιανό Μερκούρη, Διευθυντή Ενιαίου Διοικητικού Τομέως Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, το τετράτομο έργο Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας που εξεδόθη από το Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι ανθελληνικό και ακατάλληλο για χρήση στα Λύκεια της χώρας έστω και ως εναλλακτικό εκπαιδευτικό υλικό.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, γνωστή για τις εθνικές της ευαισθησίες και για τις μείζονος εθνικής σημασίας παρεμβάσεις της, διά της Προέδρου της κ. Νίνας Γκατζούλη επισημαίνει ότι το εν λόγω έργο «βιάζει βάρβαρα και διαστρεβλώνει εσκεμμένα την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των Ελληνοπαίδων»! Μάλιστα αναφέρει σχετικές γνωμοδοτήσεις πανεπιστημιακών καθηγητών Ιστορίας αλλά και τις απόψεις της επίσης γνωστής για το πολύτιμο εθνικό και ερευνητικό της έργο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Τέλος, η Επιτροπή επικαλούμενη ορθώς την παρ. 2 του άρθρου 16 του Συντάγματος που επιτάσσει ότι: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες» και τις παρ. 2 και 4 του άρθρου 120 περί σεβασμού της τηρήσεως του Συντάγματος και αφοσιώσεως στην Πατρίδα, καλεί το Υπουργείο σας να εφαρμόσει το Σύνταγμα και να προστατεύσει την ελληνική νεολαία από επικίνδυνες παραπληροφορήσεις ιστορικού περιεχομένου εις βάρος της Ελλάδος.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Είναι εις γνώσιν της η ανωτέρω επιστολή;
Προτίθεται να αποσύρει την χρήση του ανωτέρω έργου από τα Λύκεια της χώρας;
Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της εισαγωγής του στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση;
Γνωρίζει το Υπουργείο ότι ο φορέας εκδόσεως του έργου (Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης) είναι γνωστός για την ανθελληνική αντιμετώπιση της Ιστορίας και χρηματοδοτείται από κύκλους (Τζώρτζ Σόρος κ.λπ.) που προωθούν στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης την πολυδιάσπαση των Εθνών-Κρατών μέσω της τεχνητής πολυπολιτισμικότητος ;
Αθήναι, 14 Μαρτίου 2011
Ἠλεκτρονική Διεύθυνσι: ipolatidis@gmail.com
– Ἱστοσελίδα: www.polatidis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου