Τρίτη 15 Μαρτίου 2011


ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΑΝ Ο,ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ - ΚΑΤΟΙΚΟΙ: " ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΑΠΡΑΓΟΙ"
Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν χθες το πρωί όσοι πήγαν στο Κοιμητήριο Φυτόκου. Από όλους τους τάφους – εκτός δύο – έλειπαν τα καντήλια, ενώ οι ιερόσυλοι για να τα πάρουν είχαν σπάσει και καταστρέψει μάρμαρα των τάφων.
Σωρεία κλοπών καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα νεκροταφεία της ευρύτερης περιοχής του πολεοδομικού συγκροτήματος με νέο και τελευταίο θύμα το βράδυ της Παρασκευής το Κοιμητήριο Φυτόκου.
Οι ιερόσυλοι μπήκαν στο νεκροταφείο και δημιουργώντας πολλαπλές φθορές στα μνήματα τα «ελάφρυναν» αποσπώντας από πάνω τους τα καντήλια, ενώ από μερικά μνήματα απέσπασαν ακόμα και κορνίζες με σκοπό φυσικά να τα πουλήσουν στη συνέχεια!
Το πρωί όσοι επισκέφτηκαν το Κοιμητήριο πραγματικά σάστισαν και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Βρήκαν σπασμένα και πεταμένα μάρμαρα, από άλλα μνήματα οι ιερόσυλοι είχαν πάρει ακόμα και το μάρμαρο στο οποίο ήταν κολλημένο το καντήλι, καθώς από ό,τι φαίνεται δεν μπορούσαν να τα πάρουν διαφορετικά, σπασμένα τζάμια τα οποία είχαν καταστρέψει για να κλέψουν τις κορνίζες, σπασμένα ποτηράκια που είχαν μέσα το λάδι για το καντήλι, σπασμένες και ριγμένες γλάστρες και βάζα.
Το Κοιμητήριο Φυτόκου με μια πρώτη ματιά έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο! Μόλις το αντιλήφθηκαν οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τον Αγροτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Φυτόκου, γείτονες και φίλους οι οποίοι καταδίκασαν την πράξη, ενώ εξέφρασαν και την ανησυχία τους για το συγκεκριμένο περιστατικό.
«Φυσικά και καταδικάζουμε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Είναι αδιανόητο να μπαίνουν μέσα στο Κοιμητήριο το βράδυ και να κλέβουν ό,τι βρίσκουν αλλά και να καταστρέφουν τα μνήματα και να προκαλούν ζημιές στο Κοιμητήριο», αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Μαστροπαναγιώτης.
«Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι», επισημαίνει ο ίδιος και εξηγεί ότι επειδή η περιοχή είναι απομακρυσμένη οι επιτήδειοι βρίσκουν την ευκαιρία και Μετά και το περιστατικό – το οποίο ήρθε να προστεθεί στα δρουν ανεξέλεγκτα. αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων και μικροκλοπών και σε σπίτια της περιοχής – ο τοπικός Σύλλογος ζητά την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.
«Επειδή δεν ζούμε στο κέντρο της πόλης δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να περιμένουμε πότε θα έρθουν να μας αδειάσουν το Κοιμητήριο και τα σπίτια μας», λέει αγανακτισμένος ο κ. Μαστροπαναγιώτης.
taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου